«Οριζόντια μέτρα δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξαναληφθούν», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική θέση ότι πλέον δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown σε περίπτωση νέας έξαρσης του κοροναϊού.

Ο ίδιος, σημείωσε πως αν χρειαστεί θα ληφθούν εστιασμένα, μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως σε τέτοια περίπτωση, δεν θα υπάρξει οικονομική στήριξη. Και αυτό γιατί όπως είπε αυτή έρχεται ως «παρεπόμενο των οριζόντων μέτρων.

»Είναι επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα», είπε και συνέχισε: «Θέλουμε την οικονομία δυνατή και όχι εξαρτώμενη από κρατικά επιδόματα».

Υπογράμμισε δε πως «ο πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να κατηγορεί την αντιπολίτευση για υγειονομικό σαμποτάζ», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει ακολουθήσει έναν πολύ ολισθηρό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο κύριος Τσίπρας μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά στελέχη του αμφισβητούν τα εμβόλια, αυτό είναι σαμποτάζ».

Οι μάσκες καταργήθηκαν μόνο στους εξωτερικούς χώρους

 Ο κ. Σκέρτσος, με φόντο την πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων επεσήμανε πως οι μάσκες  καταργήθηκαν με εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων μόνο στους εξωτερικούς χώρους και μόνο όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.Ως προς τη μετάλλαξη Δέλτα του κοροναϊού, ο υφυπουργός επεσήμανε πως πρόκειται για πολύ επιθετική, και γι αυτό «χρειάζεται προσοχή από τους ανεμβολίαστους». Όπως είπε, όλοι πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να είναι προστατευμένοι.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη στρατηγική της κυβέρνησης για μαζική χρήση των self tests λέγοντας πως το 60% των κρουσμάτων διαπιστώθηκε μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Υπογράμμισε σε αυτό το πλαίσιο πως οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εξοικειωθούν με την αυτοδιάγνωση.