Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού στο πύρινο μέτωπο της Κύπρου που εκτείνεται σε επτά χωριά. Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και πλέον και τα αεροσκάφη της Κύπρου, ενισχυμένα από το ένα που έστειλε η Ελλάδα, επιχειρούν από τα ξημερώματα.

Από την Ελλάδα έφτασαν στην Κύπρο δύο Canadair, το ένα ωστόσο παρουσίασε βλάβη και αφού επισκευαστεί θα επιχειρήσει αργότερα, το απόγευμα. Ακόμα αναμένονται να φτάσουν αεροσκάφη από το Ισραήλ και την Ιταλία, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός RescEU.

Οι καιρικές συνθήκες τις πρωινές ώρες είναι ευνοϊκές για τη μάχη της πυρόσβεσης, αφού αργότερα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και έτσι, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι έχουν ριχτεί στη μάχη.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς. Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της μεγάλης έκτασης και ειδικά της πολύ μεγάλης περιμέτρου της.

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων έζησαν δραματικές στιγμές καθώς έχασαν άφησαν τα σπίτια τους πίσω για να φιλοξενηθούν το βράδυ σε συγγενείς και φίλους.

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη ένας 67χρονος, ο οποίος φέρεται να έκαιγε ξερά χόρτα στο οικόπεδο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά.