Ο δήμος Βριλησσίων δεν γίνεται πρώτη φορά πρωταγωνιστής σε σκηνές βανδαλισμών που εκτυλίσσονται στα γεωγραφικά του εδάφη. Θυμίζουμε περιστατικά ανάλογα που έγιναν τέτοια εποχή πέρυσι για την ακρίβεια 17 Ιουνίου στο θέατρο Νταμάρι https://www.in.gr/2020/06/17/greece/vandalisan-theatro-ntamari-aliki-vougiouklaki-sta-vrilissia/

Αυτή την φορά άγνωστοι ξέσπασαν κατά του κτιρίου στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, πρώην ΤΥΠΕΤ, τα ξημερώματα με βαριοπούλες, όπου κατάφεραν εκτεταμένες ζημιές στην τζαμαρία της αίθουσας. Στο σημείο υπάρχουν ενδείξεις τραυματισμού όπως αναφέρει ο δήμος.

Στο σημείο κατέφθασε αστυνομική δύναμη μετά από τηλεφωνική κλήση μάρτυρα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο σημείο και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για τις ζημιές θα φροντίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να αποκατασταθούν σύντομα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, πιστεύω ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι απόρροια πίεσης και θυμού. Η πανδημία μας έχει επηρεάσει όλους και πολύ περισσότερο τα νέα παιδιά που νιώθουν εγκλωβισμένα σε μια κατάσταση που δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν».

Στο τελευταίο θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον δήμαρχο της πόλης που νέος είναι και ο ίδιος και μάλιστα αρκετές φορές έχει μιλήσει με νέους ανθρώπους της πόλης στη προσπάθεια του να κατανοήσει τα προβλήματα τους. Απορία βέβαια προκαλεί το γεγονός πως ο δήμαρχος «φωτογραφίζει» με τις δηλώσεις του πως τις ζημιές προκάλεσαν νέα παιδιά που δυσκολεύονται όπως αναφέρει να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο δήμος Βριλησσίων δεν είναι ο μόνος δήμος που γίνονται βανδαλισμοί δυστυχώς. Είναι ένα φαινόμενο που απαντάται σε πολλές περιοχές. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να προστατευθεί η δημοτική περιουσία και τον τρόπο ας τον βρούνε οι αρμόδιοι που είναι υπεύθυνοι για αυτό.

Αναφορικά με τα νέα παιδιά, είναι γεγονός πως τόσο η δεκαετής οικονομική κρίση όσο και οι συνθήκες που βίωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν επηρεάσει την ψυχολογία τους.

Εδώ ισχύει το «Μαλακά με τον άνθρωπο σκληρά με το πρόβλημα». Και η κοινωνία μας οφείλει να δει προσεκτικά τα νέα παιδιά, το μέλλον της χώρας και να τους δείξει την φωτεινή πλευρά της ζωής και να τους δώσει ένα όραμα για το μέλλον με την δική τους συμμετοχή. Αρκεί να αφήσουμε τα παιδιά να μιλήσουν ελεύθερα χωρίς να τα κρίνουμε. Κανείς δεν γεννιέται βίαιος αλλά γίνεται.