Ανεμβολίαστη είναι σύμφωνα με πληροφορίες  η συντριπτική πλειοψηφία των νέων (18 στο σύνολο)  κρουσμάτων που φέρουν την «παραλλαγή Δέλτα» στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο αναγκαίος είναι ο άμεσος εμβολιασμός τόσο των νέων όσο και των μεγαλύτερων σε ηλικία που ακόμη εμφανίζονται διστακτικοί, καθώς μόνο έτσι αφενός θα προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους από τις μεταλλάξεις και αφετέρου θα συμβάλουν στο χτίσιμο ενός τείχους ανοσίας που θα κρατήσει μακριά τον ιό.

Το ότι ο πλήρης εμβολιασμός είναι και η μεγαλύτερη ασπίδα απέναντι στο άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα επισημάνθηκε και στην έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Πολιτική Προστασία υπό τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ειδικότερα ο  επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας  δεν έκρυψε την ανησυχία του κατά την διάρκεια της σύσκεψης, κυρίως εξαιτίας της εκτίμησης του ECDC πως η μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κοροναϊού θα επικρατήσει σε ποσοστό 90% στην Ευρώπη ως το τέλος Αυγούστου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε  μεταξύ άλλων να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές στην Κρήτη, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να κλείσουν άμεσα ραντεβού για το εμβόλιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στην ανάγκη για γρήγορη ιχνηλάτηση των νέων κρουσμάτων, προκειμένου να μην εξαπλωθεί περεταίρω η ινδική μετάλλαξη στο νησί.