Στην ελληνική αγορά κάνει …απόβαση το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της Seat, το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στην χώρα μας, από την Αστυπάλαια, όπου και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του.  Η ισπανική φίρμα μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της ότι θα εισέλθει δυναμικά στον χώρο των εξατομικευμένων προτάσεων για τις μετακινήσεις, ήδη προχώρησε με ταχείς ρυθμούς στο λανσάρισμα ενός σκούτερ που το ονομάζει Mo.

To ηλεκτρικό scooter της Seat κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 7 kW ( ή 9,5 ίππους) με ροπή 240 Nm. Εχει αρκετά καλές επιδόσεις, μιας και η ταχύτητα των 95 χλμ./ώρα του δίνει την δυνατότητα να συμμετέχει και σε υπεραστικές μετακινήσεις. Εκτός από το προχωρημένο του ντιζάιν, η μπαταρία χωρητικότητας 5,6 kWh , μετά από μια πλήρη φόρτιση του παρέχει μια καλή αυτονομία που σύμφωνα με την ισπανική φίρμα ορίζεται στα 130 χιλιόμετρα.

Το μεγάλο ατού της μπαταρίας είναι ότι μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και να φορτιστεί για παράδειγμα στο σπίτι ή στην εργασία . Αν κα ιτο σκούτερ ζυγίζει περίπου 150 κιλά, η μπαταρία του ζυγίζει 40 κιλά, οπότε, η μεταφορά της δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα κίνησης, το  City, το Sport και το Eco, ενώ ,υπάρχει και  λειτουργία οπισθοπορείας. Στον τομέα της πρακτικότητας το Seat Mo eScooter 125 μπορει να αποθηκεύση κάτω από την σέλα του δύο κράννη, διαθέτει δύο θύρες USB,υπάρχει δυνατότητα για bluetooth σύνδεσης. χρήσης apps και ελέγχου τοποθεσίας μέσω GPS. Η τιμή του δεν είναι το δυνατό του σημείο – όπως συμβαίνει και με άλλα ηλεκτρικά σκούτερ που κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά – και η τιμή εκκίνησης του ορίζεται στα 6. 789 ευρώ.