Στις κερκίδες του «Court Suzanne-Lenglen» στο Παρίσι, όπου διεξάγεται το τουρνουά Roland Garros, βρέθηκε τη Δευτέρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του πρωθυπουργού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη, κόντρα στην περσινή φιναλίστ, Σοφία Κένιν.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του τουρνουά. Τη νίκη πανηγύρισε από την κερκίδα ο γιος του πρωθυπουργού, με τα δημοσιεύματα να παίρνουν «φωτιά» για την προσωπική σχέση που έχουν αναπτύξει τους τελευταίους λίγους μήνες. Τα «Παραπολιτικά» αναφέρουν ότι είναι ζευγάρι, ωστόσο σε εκπομπή του Σκάι το πρωί της Τρίτης αναφέρθηκε ότι είναι φίλοι. Παράλληλα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν όχι απλώς ότι είναι μαζί αλλά και ότι η σχέση τους μετράει ήδη 5 μήνες.

Η μεγάλη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη

Η ελληνίδα τενίστρια έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια η οποία πέρασε στην προημιτελική φάση ενός Γκραν Σλάμ, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ (6-1, 6-3) έναντι της Αμερικανίδας Σοφία Κένιν, μετά από έναν αγώνα που διήρκησε μία ώρα και 7 λεπτά.

Η Σάκκαρη μπήκε δυναμικά στον αγώνα και κατάφερε να κάνει δύο συνεχόμενα μπρέικ, διατηρώντας το σερβίς της, όμως η Κένιν κατάφερε να μειώσει σε 4-1 με την Ελληνίδα να ανεβάζει ρυθμό και να παίρνει το πρώτο σετ με 6-1 χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της.

Το δεύτερο σετ κινήθηκε σε παρόμοιο ρυθμό, με την Αμερικανίδα να «απαντά» σε πολλά από τα χτυπήματα της Σάκκαρη, που δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να επικρατήσει με 6-3, πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη η οποία την φέρνει στην προημιτελική φάση του Γαλλικού Όπεν.

Επόμενη αντίπαλος θα είναι η νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ουκρανή Μάρτα Κότσιουκ και την τροπαιούχο του 2020, Ίγκα Σβίατεκ.