Τη Δώρα Αναγνωστοπούλου τη γνωρίσαμε κυρίως από την ΕΡΤ αλλά πλέον την απολαμβάνουμε στην παρουσίαση του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του MEGA. Επίσης, η ίδια είναι και η οικοδέσποινα και η αρχισυντάκτρια της εκπομπής «MEGA Stories».

Η δημοσιογράφος μιλώντας στο FTHIS.GR αναφέρθηκε στο πώς μετακόμισε από την κρατική τηλεόραση στο ΜEGA, στους γιους της αλλά και στις σπουδές που έκανε στην Ιταλία.

Για το «MEGA Stories» είπε: «Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Η ιδέα ήταν να δώσουμε το βάρος στα απλά, πρωτογενή υλικά μιας ιστορίας, την αφήγηση, τον στοχασμό, το μήνυμα. Διηγούμαι σημαίνει μοιράζομαι βιώματα, συναισθήματα. Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες εκπομπές σήμερα στην ελληνική τηλεόραση και χαίρομαι πάρα πολύ που έτυχε να την κάνω εγώ. Ήταν εξάλλου μια αφορμή να βγω λίγο στον δρόμο, να συναντήσω και να ακούσω ανθρώπους, κάτι που είχα χάσει με το στούντιο και τις ειδήσεις».

Για την απόφαση να φύγει από την ΕΡΤ και να πάει στο MEGA: «Ήταν μια τιμητική πρόταση και ήταν και μια επαγγελματική καταξίωση. Ήμουν ήδη τρία χρόνια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και είδα την πρόταση σαν μια πρόκληση. Μου άρεσε το άγνωστο, μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα του καινούργιου. Ήταν ένα κανάλι που θα στηνόταν από την αρχή κι αυτό έχει αναμφίβολα έχει μια γοητεία. Από την ΕΡΤ μου μένει η αγάπη, δούλεψα πολλά χρόνια, είναι πολλοί οι αγαπημένοι συνάδελφοι που άφησα εκεί, έχω μόνο όμορφα πράγματα να θυμάμαι».

Για τους γιους της και αν την παρακολουθούν στην τηλεόραση: «Πήρα τον μεγάλο μου γιο, που είναι 13 χρόνων, σε ένα γύρισμα που κάναμε πρόσφατα για την παραβατικότητα των ανηλίκων. Είναι σε μια ηλικία που αντιλαμβάνεται πολύ, έχει ευαισθησίες και τον απασχολούν κάποια θέματα. Ήθελα να δει τη διαδικασία και της εκπομπής και των συνεντεύξεων, να «γνωρίσει» τα παιδιά αυτά που βρέθηκαν σε αυτή τη δύσκολη θέση. Του άρεσε πολύ και ως εμπειρία και είδε με άλλο μάτι το επεισόδιο, από «μέσα». Δεν θα δουν όλες τις εκπομπές, η γενιά τους δεν είναι της τηλεόρασης. Αλλά αν ζητήσω να δουν κάτι για να μου πουν μια γνώμη θα το κάνουν».

Για το πώς πήρε την απόφαση να σπουδάσει την Ιταλία αλλά δεν έμεινε εκεί: «Είχα πάντα μεγάλη αγάπη για την Ιταλία, με γοήτευε, μου άρεσε πολύ η αισθητική της, οι μουσικές της, μου άρεσε η γλώσσα και όταν τελείωσα το λύκειο και μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω έξω ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δεν το μετάνιωσα καθόλου, πέρασα πολύ όμορφα χρόνια, δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Την Ιταλία την έχω στην καρδιά μου πραγματικά. Τώρα γιατί δεν έμεινα; Θα ήταν μάλλον πάλι θέμα συγκυρίας. Ο πατέρας μου αντιμετώπισε τότε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ήθελα να γυρίσω για να είμαστε όλοι μαζί και να παλέψουμε μαζί. Ευτυχώς, νικήσαμε».