Να κλείσουν τα ραντεβού τους ώστε να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού μπορούν από την Παρασκευή 28 Μαΐου οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το μοναδικό εμβόλιο που είναι διαθέσιμο για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, είναι αυτό της Johnson and Johnson.

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να εμβολιάζεται τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Τα δε ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, είπε ότι ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.