Αλλάζει απότομα ο καιρός από την Παρασκευή, καθώς θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός την Πέμπτη θα είναι εξαιρετικός, με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάνουν ακόμα και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, την Παρασκευή έρχεται μια αλλαγή του σκηνικού, με βροχές, καταιγίδες και πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο.

«Την Παρασκευή θα έχουμε και μικρή πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί στους 25-26 βαθμούς Κελσίου, καθώς θα επικρατήσουν βοριάδες, όμως το Σαββατοκύριακο θα είναι πάλι καλοκαιρινό, με θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή σε ορισμένες περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και στους 33 βαθμούς Κελσίου» υπογράμμισε ο μετεωρολόγος.

Ξεπέρασε τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα διατηρήθηκε η θερμοκρασία την Τετάρτη 19 Μαΐου με την υψηλότερη μέγιστη τιμή της να καταγράφεται στο Θεολόγο Φθιώτιδας (33,2 βαθμοί Κελσίου).

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 16:00, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.