Eκτός από τα ηλεκτρικά μοντέλα που απαλλάσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες στα μικρά κυρίως μοντέλα, που κάνουν ..τρίπλα στην ετήσια οικονομική επιβάρυνση. Πρόκειται για μοντέλα που έχουν οικονομικά μοτέρ, ντίζελ, με υγραέριο, φυσικό αέριο, υβριδικά η βενζίνη, τεχνολογικές καινοτομίες στον εξοπλισμό τους και σύγχρονα αμαξώματα.

Citroen C3 1.5 BlueHDi S&S 100: Από την σημαντική οικονομική επιβάρυνση των τελών απαλλάσσεται και το μικρό γαλλικό μοντέλο με τον ντίζελ κινητήρα των 100 ίππων, που κερδίζει τον οδηγό του με σύμμαχο την οικονομία καυσίμου – 3,6 λίτρα/100χλμ.

Fiat 500: Μια νέα έκδοση με το νέο κινητήρα 1.0 λτ. Hybrid χάρη στο γεγονός ότι οι εκπομπές CO2 είναι στα 89 γρ./χλμ. του δίνουν το αβαντάζ να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα FireFly χωρητικότητας 1.000 κυβικών με ένα ηλεκτροκινητήρα 12V BSG Το νέο Fiat 500 Hybrid Που είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι από τα πιο φθηνά, μικρά υβριδικά.

Fiat Panda: Και το μικρό, πρακτικό Panda, με το νέο κινητήρα 1.0 λτ. Hybrid χάρη στο γεγονός ότι οι εκπομπές CO2 είναι στα 89 γρ./χλμ. του δίνουν το αβαντάζ να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ, έχει και το …στέμμα του φθηνότερου υβριδικού που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Toyota Yaris 1.5 Hybrid 116 PS: Η τέταρτη γενιά του «πιο σημαντικού Toyota στην Ευρώπη» , εξελίχθηκε, εκμοντερνίστηκε , εστιάζει στην οικονομία, την ασφάλεια, την ευρυχωρία, την πρακτικότητα αλλά και την υψηλή απόδοση. Χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων, 64γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, το μικρό ιαπωνικό μοντέλο δεν πληρώνει τέλη και καταναλώνει3,4 λίτρα/100χλμ!

Ford Fiesta: Με το ατού της  μη καταβολής Τελών Κυκλοφορίας, λόγω των μειωμένων εκπομπών CO2 προσφέρονται πολλά μοντέλα της Ford. Όπως το μικρό Fiesta που διατίθεται με μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας στις εκδόσεις με τους κινητήρες 1.1L 75PS, το νέο κινητήρα 1.0L EcoBoost με απόδοση 95PS και 125PS. Επίσης, μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας προσφέρει και η έκδοση 1.0L EcoBoost MHEV 155PS.

Opel Corsa 1.5D 102 HP: Στην ντίζελ εκδοχή του το μικρό γερμανικό μοντέλο με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων αποδίδει 102 ίππους, κινείται άνετα εντός και εκτός πόλης, με σημαντικά αποθέματα ροπής να κερδίζουν τον οδηγό, ενώ, το μεγάλο του πλεονέκτημα, ότι απαλλάσσεται από την καταβολή των τελών.

Renault Clio: Το Renault Clio μπορεί να επιλεχθεί μέσα από μια πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης (1.0 TCe-90 PS), σε έκδοση με εργοστασιακό σύστημα υγραερίου (1.0 TCe-100 PS), αλλά και υβριδικό (μοτέρ βενζίνης 1.6 λτ. + 2 ηλεκτροκινητήρες-140 PS). Επιπλέον, ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του  CLIO αποτελεί το γεγονός ότι σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων υπάρχει μια τουλάχιστον επιλογή που δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας, με ακόμη μεγαλύτερο κέρδος σε κόστος χρήσης.

Peugeot 208 1.5 BlueHDi 100: Μηδενικά είναι τα τέλη κυκλοφορίας και για τον γάλλο εκπρόσωπο της Peugeot. Το νέο μοντέλο στην ντίζελ εκδοχή του με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων αποδίδει 100 ίππους, και σε κατανάλωση δεν ξεπερνάει τα 4 λίτρα/100χλμ.

VW Polo 1.0 TGI 95 PS: Το μικρό γερμανικό μοντέλο κατατάσσεται στην τυχερή λίστα των μοντέλων που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Και αυτό χάρη στο δυναμικό, μοτέρ 1 λίτρου,που αποδίει 95 ίππους και στην έκδοση διπλού καυσίμου – βενζίνη και φυσικό αέριο. Υπόσχεται κατανάλωση έως 3 ευρώ ανά 100χλμ!