Η Mercedes παρουσίασε, χθες, το απόγευμα ένα νέο κόνσεπτ μοντέλο, το Concept EQT, που ουσιαστικά κάνει …πρόβα για το νέο T-Class.

Ο Marcus Breitschwerdt, επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans, αναφέρει: «Επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας στην κατηγορία των μικρών Van με την επερχόμενη T-Class. Η σειρά αυτή θα απευθύνεται σε οικογένειες και σε ιδιώτες κάθε ηλικίας που θέλουν να απολαμβάνουν δραστηριότητες αναψυχής και χρειάζονται μεγάλους χώρους και μέγιστη ευελιξία, χωρίς όμως να στερούνται την άνεση και το στυλ.».

Η νέα T-Class, θα παρουσιαστεί το 2022  και έρχεται να συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο μοντέλων στην κατηγορία των μικρών Van μαζί με το επαγγελματικό Citan, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του φέτος μαζί με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της T-Class θα ακολουθήσει αργότερα.

Στο νέο μοντέλο θα δούμε αρκετά νέα τεχνολογικά στοιχεία, όπως το σύστημα πολυμέσων Infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience), που ουσιαστικά εισάγει μια νέα φιλοσοφία χειρισμού και ενδείξεων στην κατηγορία των μικρών Van.

Ο χειρισμός του συστήματος εντυπωσιάζει και μεταξύ άλλων  στην ανεξάρτητη κεντρική οθόνη με λειτουργία αφής, θα υπάρχει και η γνώριμη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» που θα εκμεταλλεύεται την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το σύστημα MBUX μπορεί να προβλέπει την επόμενη ενέργεια του οδηγού, αξιοποιώντας αντίστοιχες λειτουργίες πρόβλεψης. Άλλες λειτουργίες του MBUX που ξεχωρίζουν σε συνδυασμό με το Mercedes me connect είναι το Live Traffic Information (πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και οι απομακρυσμένες (over-the-air) ενημερώσεις του λογισμικού.