Η MINI ανεβάζει τους τόνους με τη νέα σειρά των μοντέλων  John Cooper Works, τόσο στις κλειστές εκδόσεις όσο και στις κάμπριο.  Με ατού τις αγωνιστικές επιδόσεις, τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας μπορούν να εγγυηθούν την διασκεδαστική οδήγηση, με σύμμαχο τα ποιοτικά στάνταρ, το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο κ.α.

Και όλα τα νέα μοντέλα έχουν ως οδηγό την πλούσια ιστορία της φίρμας, μιας και πριν από έξι δεκαετίες, ο σχεδιαστής σπορ αυτοκινήτων John Cooper προετοίμασε το δρόμο  για τις σπορ εκδοχές.

Τα σημερινά μοντέλα John Cooper Works φέρουν δίλιτρο κινητήρα  τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo που παράγει συναρπαστικές επιδόσεις και και αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 ίππους και ροπή 320 Nm. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, στάνταρ, και ενός 8-τάχυτου Steptronic Sport (προαιρετικά). Το MINI John Cooper Works μπορεί να πιάσει τα 0-100χλμ/ώρα σε 6,3΄΄, και η τελική είναι στα 246χλμ/ώρα!

Το μενού συμπληρώνεται από ένα σπορ σύστημα φρένων που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος Brembo αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού όπως και οι ζάντες αλουμινίου 17” της John Cooper Works.

Ακόμη πιο συναρπάστικές επιδόσεις προσφέρει η έκδοση με τον κινητήρα που αποδίδει 306 ίππους! Συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport στάνταρ. Και στα δύο μοντέλα, το σύστημα τετρακίνησης ALL4 αναλαμβάνει την κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών με ακρίβεια και όπως απαιτεί η εκάστοτε οδηγική κατάσταση.

Τα πακέτα άνεσης, συνδεσιμότητας και υποστήριξης οδηγού που προσφέρονται για όλα τα μοντέλα John Cooper Works.  Νέο στη γκάμα για όλα τα κορυφαία σπορ αυτοκίνητα είναι το σύστημα Lane Departure Warning που περιλαμβάνεται στο Driving Assistant. Επιπλέον, το Active Cruise Control περιλαμβάνει τη λειτουργία Stop & Go για το MINI John Cooper Works και το MINI John Cooper Works Cabrio.