Το 2021 έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής καταστροφικό για τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ως πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετική εκκίνηση, φτάνοντας μάλιστα στην κορυφή με διαφορά 6 πόντων από την Τότεναμ τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, με τον ερχομό της νέας χρονιάς, το σκηνικό στους Reds άλλαξε δραματικά. Παρότι μέχρι τον Δεκέμβρη η Λίβερπουλ έμοιαζε ασταμάτητη, το 2021 δεν σταματάει να μετράει αρνητικά ρεκόρ.

Η Μπέρνλι… έριξε το κάστρο του Άνφιλντ μετά από το 2017

Στις 21 Ιανουαρίου η Λίβερπουλ υποδέχτηκε τη Μπέρνλι στο Άνφιλντ για την εξ αναβολής 18η αγωνιστική της Premier League.

Η ομάδα του Κλοπ δημιούργησε πολλές φάσεις αλλά ένα πέναλτι που έκανε ο Άλισον στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδωσε τη δυνατότητα στον Μπαρνς να πετύχει το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι και να δώσει σπουδαία νίκη στη Μπέρνλι (0-1), αφήνοντας (τότε) τους Reds στο -6 από την κορυφή.

Μια νίκη που είχε ιστορική σημασία. Κι αυτό διότι η Μπέρνλι υποχρέωσε τη Λίβερπουλ στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από 68 ματς (1.369 ημέρες), στα οποία μετρούσε 55 νίκες και 13 ισοπαλίες. Η τελευταία της στο Άνφιλντ ήττα πριν την Μπέρνλι ήταν στις 23 Απριλίου του 2017 από την Κρίσταλ Πάλας (1-2).

Η Έβερτον κέρδισε στο Άνφιλντ για πρώτη φορά μετά το 1999

Στις 20 Φεβρουαρίου, Λίβερπουλ και Έβερτον τέθηκαν αντιμέτωπες στο Άνφιλντ για την 25η αγωνιστική της Premier League.

Η ομάδα του Αντσελότι προηγήθηκε νωρίς με τον Ριτσάρλισον, η Λίβερπουλ έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Ο Σίγκουρτσον έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στα τελευταία λεπτά για την Έβερτον και της χάρισε μια ιστορική νίκη (0-2).

Η Λίβερπουλ γνώρισε την πρώτη της ήττα από την Έβερτον στο Άνφιλντ μετά από 22 χρόνια και την πρώτη της ήττα γενικά από τη συμπολίτισσα στο πρωτάθλημα μετά το 2010 – από τότε οι «κόκκινοι» ήταν αήττητοι για 20 σερί ματς με απολογισμό 8 νίκες και 12 ισοπαλίες.

6 διαδοχικές εντός έδρας ήττες για πρώτη φορά στην ιστορία της

Στις 7 Μαρτίου η Λίβερπουλ φιλοξένησε στο Άνφιλντ τη Φούλαμ, με τους Λονδρέζους να παίρνουν τη νίκη με 1-0 και τους Reds να πέφτουν στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Η Φούλαμ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το προβάδισμα με τον Λεμινά στο 45’. Η ομάδα του Κλοπ βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε αρκετές φάσεις αλλά για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο Άνφιλντ.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα (και 8η μέσα στο 2021), κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του συλλόγου.

Η μάχη για την τετράδα

Η Λίβερπουλ δείχνει κουρασμένη εδώ και πολύ καιρό. Πέρα από τους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν αρκετά φέτος, οι παίκτες του Κλοπ φαίνεται πως δεν βρίσκουν την απαραίτητη ενέργεια στο γήπεδο και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι Reds κατάφεραν να σπάσουν την εντός έδρας κατάρα στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα στις 10 Απριλίου, παίρνοντας τη νίκη (2-1) στο Άνφιλντ για πρώτη φορά μετά από το παιχνίδι με την Τότεναμ (2-1) στις 16 Δεκεμβρίου του 2020.

Ωστόσο, οι Πρωταθλητές Αγγλίας δέχτηκαν δύο φορές γκολ στα τελευταία λεπτά από τη Λιντς (1-1) και τη Νιουκάστλ (1-1), με αποτέλεσμα 5 αγωνιστικές πριν το τέλος να βρίσκεται στην 6η θέση με 54 βαθμούς και στο -4 από την τετράδα.

Η μάχη της 4ης θέσης που δίνει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου έχει φουντώσει. Η Τσέλσι έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή με 58 βαθμούς, η Γουέστ Χαμ ακολουθεί με 55, στους 54 είναι η Λίβερπουλ, ενώ η Τότεναμ έχει 53 και η Έβερτον (με παιχνίδι λιγότερο) βρίσκεται στους 52 βαθμούς.

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή του Πάσχα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, καθώς μια νέα απώλεια βαθμών ίσως αποβεί μοιραία όχι μόνο για μια θέση στην τετράδα, αλλά ακόμη και για μια ευρωπαϊκή θέση.