Περισσότερα από 300 οχήματα εκδρομέων υποχρεώθηκαν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα στις εθνικές οδούς από το πρωί ως το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς δεν επιτρέπεται η έξοδος από την Περιφέρεια Αττικής χωρίς τεκμηριωμένο λόγο, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, 208 οχήματα υποχρεώθηκαν σε επιστροφή στην Αθήνα καθώς δεν δικαιολόγησαν τη μετακίνησή τους, ενώ σημειώθηκαν και δύο παραβάσεις μετακίνησης, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Παράλληλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας η Τροχαία Αττικής υποχρέωσε σε αναστροφή άλλα 95 οχήματα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα το Σάββατο καταγράφηκε η έξοδος 8.300 οχημάτων από την Αθήνα προς την Κόρινθο, και 8.455 οχημάτων από την Αθήνα προς τη Λαμία.

Απίστευτες δικαιολογίες

Ουρές χιλιομέτρων και δικαιολογίες κάθε λογής, με την τιμητική τους να έχουν οι ιατρικοί λόγοι, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ήταν ενήμεροι πως η μετακίνηση για αγροτικές εργασίες από νομό σε νομό καταργήθηκαν.

Κάποιοι άλλοι προέβαλαν και επαγγελματικούς λόγους μετακίνησης, χωρίς όμως τα έγγραφα που έφεραν να το πιστοποιούν. Ακόμα, κάποιοι είχαν παρέμβει χειρόγραφα στις βεβαιώσεις από το ΕΡΓΑΝΗ.

Ένας 50χρονος που είπε ότι πρέπει να επισκεφθεί την εγκυμονούσα πεθερά του, ενώ και ένας 70χρονος ήθελε να φροντίσει τις ελιές του. Επίσης, ένας οδηγός θέλησε να ταξιδέψει μέχρι την Καλαμάτα για να αγοράσει λάδι, όμως οι αστυνομικοί των ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω. Ακόμα, μία κυρία ήθελε να πάει να εκπαιδεύσει τα σκυλιά της στην Ορεινή Αρκαδία.

Αντιδράσεις προκάλεσε και η περίπτωση μιας οικογένειας που αστυνομικοί την κατέβασαν από το ΚΤΕΛ στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή τους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρχουν μπλόκα και στην Αθήνα, αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στις παραλιακές περιοχές.