O Mαξ Φερστάπεν, ο Ολλανδός πιλότος, που αψηφεί κάθε νόμο της φύσης, απέδειξε, χθες, στην βροχερή και γλιστερή πίστα της Ίμολα, ότι όταν οι άλλοι κάνουν πατινάζ, αυτός απλά πατάει γκάζι. Άλλωστε, ο 23χρονος πιλότος της Red Bull αυτό δεν το κάνει για πρώτη φορά. Το οδηγικό του ταλέντο έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Να επιβιώνει και να «ξεπετάγεται» εκεί, που οι άλλοι βρίσκουν τα σκούρα.

Ο ίδιος μετά την χθεσινή του νίκη , στην Ίμολα,το απόγευμα, και μετά από έναν καταστροφικό αγώνα με πολλές συγκρούσεις και επανεκκινήσεις, δήλωσε ότι είναι αρκετά χαρούμενος και ετοιμοπόλεμος να φέρει και άλλες διακρίσεις .

Ο Μαξ Φερστάπεν, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα «φυσιολογικό» παιδί.

Κανονικά, στην ηλικία των 18 ετών θα έπρεπε να ήταν έναν νέος οδηγός, που θα περηφανευόταν ότι πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος ΙΧ. Όμως, ο νεαρός  προτίμησε  να τα προσπεράσει όλα αυτά , και να στραφεί σε κάτι που γνωρίζουν και οι γονείς τους.

Τους αγώνες.  Ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών στην Toro Rosso, πριν ακόμη βγει στους δημόσιους δρόμους και πριν απόκτήσει δίπλωμα οδήγησης. Ο Φερστάπεν είναι γιος του Γιος Φερστάπεν, πρώην οδηγού της F1 ενώ η μητέρα του – που τον προέτρεπε πολύ περισσότερο από τον πατέρα του  να τρέχει σε αγώνες – συμμετείχε σε αγώνες στα καρτ. Έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα καρτ στην ηλικία των 4,5 ετών,  όταν οι συνομήλικοι του είχαν ακόμη το μπιμπερό.

Η παρθενική του συμμετοχή στην Formula1 έγιεν το 2015 με την Toro Rosso, στο γκραν πρι της Αυστραλίας, όταν ο ανήλικος Φερστάπεν έγινε ο νεότερος πιλότος που συμμετείχε ποτέ γκραν πρι (17 χρονών και 166 ημερών). Πέρσι, ήταν μια υπέροχη σεζόν για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του, τη Red Bull.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε, τον Μάιο του 2016,   σε ηλικία μόλις 18 ετών να γίνει ο νεότερος πιλότος που κατακτά νίκη στη Formula 1. Με τη τότε νίκη στη Βαρκελώνη ο Φερστάπεν κατέρριψε το ρεκόρ που ανήκε στον Φέτελ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα ο νεότερος νικητής σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και συγκεκριμένα 21 ετών και 73 ημερών το 2008, στη Μόντσα της Ιταλίας.

Ο ετοιμοπόλεμος οδηγός που συνεχίζει με τη Red Bull έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι έτοιμος να κατακτήσει φέτος τον  Παγκόσμιο Τίτλο: « Είμαι έτοιμος από το 2015, όταν έτρεξα για πρώτη φορά με το μονοθέσιο της Toro Rosso».