Μαζική Συνέλευση του ΣΕΗ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12,00 σε ανοικτό χώρο, στο Σχολείον (του Εθνικού Θεάτρου, στην Πειραιώς 52) με  θέμα  τη ψηφοφορία τη διαγραφής του τέως αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Σημειώνεται πως αφού γίνει απολογισμός δράσης και έργου από την περασμένη Γενική Συνέλευση πέρσι έως και σήμερα, θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πειθαρχικού συμβουλίου για τη διαγραφή του μέλους του ΣΕΗ Δημήτρη Λιγνάδη.

Διαγραφή Φιλιππίδη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Πειθαρχικού

Σημειώνεται πως σήμερα δεν θα τεθεί προς ψηφοφορία η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς αυτό το αίτημα θα προωθηθεί αφού τελειώσει το Πειθαρχικό τις ενέργειές του.

«Το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει το έργο του, έχει πολλούς φακέλους που πρέπει να φθάσουν στο διοικητικό συμβούλιο και μετά σε γενική συνέλευση. Αύριο έχουμε την πρώτη μας γενική συνέλευση μετά την πανδημία όπου θα αποφασιστεί και θα κριθεί εάν θα αποπεμφθεί από το σώμα των ηθοποιών ο Δημήτρης Λιγνάδης», είπε ο χτες Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο OPEN.

«Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση» πρόσθεσε σημειώνοντας πως χωρίς τη γενική συνέλευση δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης θα δημοσιοποιηθούν.

Μπιμπίλας: Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ για τη διεξαγωγή της συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Πιστεύω ότι όλο αυτό θα γίνει για καλό στο τέλος, παγκόσμια, όχι μόνο στην Ελλάδα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να σέβονται τα δικαιώματα του άλλου, και να ξέρουν μέχρι που φτάνει η εξουσία τους (…) γιατί από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα: πώς ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εξουσία ή χρήμα ή μεγάλη θέση δεν σκέφτεται πως ο άλλος έχει δικαιώματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Σε σχέση με τη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας ανέφερε πως πρέπει να προηγηθούν οι συλλογικές συμβάσεις σημειώνοντας πως μέχρι τώρα το κράτος έχανε χρήματα καθώς – τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια – οι ηθοποιοί δεν λάμβαναν ένσημα για τις πρόβες. «Ο κώδικας θα γίνει με τον όρο ότι θα υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με όλους», είπε ο κ. Μπιμπίλας.