To Zafira-e Life, η «πολυμορφική» πρόταση της Opel, που πλέον προσφέρεται και σε ηλεκτρική εκδοχή, χάρη στην μετασκευασμένη έκδοση που δημιούργησε η AMF-Bruns, προσφέρεται και σε έκδοση που είναι κατάλληλο για άτομα με ειδικές ικανότητες, με μεγάλο πίσω άνοιγμα για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Μάλιστα, η εταιρεία μετατροπών ,  AMF-Bruns προσφέρει το Opel Zafira Life , σε δύο εκδόσεις, με γνώμονα το μήκος του οχήματος, 3,9 και 5,3 μέτρων. Ουσιαστικά, το μεγάλο του ατού είναι το άνετο άνοιγμα της πίσω πόρτας των αποσκευών, όπου με την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη και την τοποθέτηση ράμπας, η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία είναι εξαιρετικά εύκολη.

Επίσης, το αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να ασφαλίζει στο πάτωμα του αυτοκινήτου, για μεγαλύτερη σιγουριά στο ταξίδι. Επιπλέον, υπάρχουν μακριοί ιμάντες για τη συγκράτηση του στο εμπρός τμήμα. Επίσης, η νέα αυτή προσθήκη δεν επηρεάζει την πρακτικότητα του Zafira-e Life, καθώς και με το αμαξίδιο εντός του αυτοκινήτου, πέντε ακόμα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν στην πρώτη και δεύτερη σειρά. Αλλά και όταν δεν χρησιμοποιείται το αναπηρικό αμαξίδιο, με δύο περιστρεφόμενα-αναδιπλούμενα καθίσματα στην 3η σειρά το “5+1” γίνεται ένα άνετο επταθέσιο – ανεξάρτητα από το μήκος που έχει επιλεγεί.

Το νέο μοντέλο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και η ενέργεια του αποθηκεύεται σε μια  ππαταρία των 50 kWh. Η αυτονομία του Zafira-e Life αγγίζει έως τα 231 χλμ. Η φόρτισης του, σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα και ισχύ 100 kW, η μπαταρία 50 kWh του Zafira-e Life αναπληρώνει μέχρι το 80% της φόρτισής της σε μόλις 30 λεπτά.