To νέο ηλεκτρικό SUV από την SKODA μπαίνει στην καρδιά δύο σημαντικών κατηγοριών. Των ανερχόμενων ηλεκτρικών, που πατάνε γκάζι σε όλη την Ευρώπη και των SUV, που απολαμβάνουν των πρωταγωνιστικό τους ρόλο για περισσότερο από μια πενταετία. Σήμερα, η τσέχικη φίρμα δείχνει να έχει βρει τον παλμό της, διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα σε SUV, ενώ, στο πεδίο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων εισέρχεται με στοχευμένες προτάσεις που κερδίζουν το κοινό τους με σύμμαχο τα πολλά πλεονεκτήματα που δεσπόζουν κυρίως κάτω από το καπό .

Το νέο  SKODA ENYAQ SPORTLINE iV κάνει το πρώτο βήμα, είναι η δυναμική, σπορ πλευρά του νέου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μέσα από ένα άνετο αμάξωμα, που μπορεί να αναδείξει , εκτός από το ηλεκτρικό του «οπλοστάσιο» και την τεχνολογική υπεροχή του, πάντα με αρωγό το VW Group που αλλάζει τα δεδομένα της φίρμας σε χρόνο ρεκόρ, εδώ και 30 χρόνια. Το ENYAQ SPORTLINE iV διαθέτει στάνταρ προβολείς LED Matrix. Η δυναμική οδήγηση που υπόσχεται η εμφάνιση του ENYAQ iV SPORTLINE εμφανίζεται στο δρόμο χάρη στο σπορ σασί, το οποίο διατίθεται ως στάνταρ και είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλ. μπροστά και 10 χιλ. πίσω.

Οι υποψήφιοι αγοραστές  μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις κινητήρα.  Τόσο το ENYAQ iV 60 με ισχύ 132 kW (180  ίππους) και μέγιστη ροπή 310 Nm όσο και το ENYAQ iV 80 με μπαταρία 82 kWh, ισχύ 150 kW (204 ίππους) και αυτονομία πάνω από 520 χλμ. (WLTP), διαθέτουν πίσω κίνηση. Το ENYAQ iV 80x με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 195 kW (265 ίππους) και μέγιστη ροπή 425 Nm, είναι τετρακίνητο. Αυτή η τελευταία έκδοση, θα ολοκληρώσει την γκάμα αργότερα μέσα στο έτος.

Η τελική ταχύτητα και για τις τρεις εκδόσεις κινητήρα είναι 160 χλμ./ώρα, για χάρη της αυτονομίας.Το ENYAQ SPORTLINE iV θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο της SKODA που παράγει και τα υπόλοιπα ENYAQ iV. Το SKODA ENYAQ iV μπορεί ήδη να παραγγελθεί στην χώρα μας με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, να ξεκινούν από 39.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» διαμορφώνεται στα 34.458 €).