Μια νέα έρευνα, για λογαριασμό της Nissan, φανερώνει την τάση των ιδιοκτητών αυτοκινήτου , για το πως θα ήθελαν να είναι το επόμενο αυτοκίνητο τους. Μέσα από την συγκεκριμένη έρευνα και ερωτώμενοι αν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους, το 70% των Ευρωπαίων οδηγών δηλώνουν θετικοί.

Μάλιστα, ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι επιθυμούν να έχουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, επειδή τα συγκεκριμένα οχήματα διακρίνονται για τα  περιβαλλοντικά οφέλη τους, μιας και είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Επιπλέον, η πλειοψηφία (70% ) των οδηγών παραδέχεται ότι η αυτονομία των EVs τους είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά.

Η Nissan διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές  σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα διαχώρισε   το δείγμα  των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών στους αγοραστές ηλεκτρικών EV και ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης).  Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα EV  βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89%  των οδηγών EV να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο  ήταν η σωστή απόφαση. Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι  και το 77%  το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό, τι ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.