Ο Ντουντού Σεαρένσε αποτέλεσε έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού την προηγούμενη δεκαετία, με τον Βραζιλιάνο διεθνή να κατακτά τίτλους και να έχει πάνω από 100 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα, προτού αποχωρήσει για την πατρίδα του. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πλέον έχει κρεμάσει τα παπούτσια του και έχει αφοσιωθεί σε μια νέα καριέρα που σκοπό έχει να αλλάξει τα πάντα γύρω από τον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντουντού έγινε σύμβουλος επενδύσεων κυρίως σε ποδοσφαιριστές με σκοπό να τους βοηθήσει με τα οικονομικά τους… λάθη, αφού μετά από πετυχημένες καριέρες πολλοί αθλητές δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος μέσος λοιπόν που κατέκτησε πάνω από 21 τίτλους σε 18 χρόνια, έδωσε εξετάσεις για να πάρει το πτυχίο που απαιτείται για να γίνει σύμβουλος επενδύσεων. Και το πήρε με τη δεύτερη προσπάθεια και πλέον είναι επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα. Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Ντουντού εξηγεί αναλυτικά ποιος είναι ο ρόλος του γύρω από τις καριέρες αθλητών, ενώ ξεκαθαρίζει ότι τον συνεπήρε να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο και αυτό το επάγγελμα λόγω των όσων είδε και ο ίδιος και έζησε στη σπουδαία καριέρα του.

Ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος, τόνισε ότι από το 2014 έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι την πιστοποίηση για να γίνει σύμβουλος επενδύσεων κάποιος είναι πολύ δύσκολο να την πάρει κανείς. Όπως τόνισε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν είναι ικανοί να μανατζάρουν την καριέρα τους σωστά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά θέματα μόλις αποσυρθούν.

Στην εταιρία όπου συνεργάζεται ο Ντουντού από το 2018 έχει γίνει έρευνα και στους περίπου 360.291 αθλητές μόνο οι 350 κερδίζουν πάνω από 50.000 τον μήνα. Ποσοστό δηλαδή που είναι κάτω από το 1%. Μάλιστα μόλις 13 παίκτες παίρνουν πάνω από 500.000. Δηλαδή το 0,003% στη Βραζιλία. Με λίγα λόγια ο Ντοντού εξηγεί ότι οι Βραζιλιάνοι παίκτες έχουν χαμηλό μισθό, αφού το 55% παίρνει 1000 δολάρια.

Για αυτό τον λόγο και ο Ντοντού σπούδασε το συγκεκριμένο επάγγελμα, αφού οι περισσότεροι παίκτες ολοκληρώνουν την καριέρα τους χωρίς λεφτά και με μεγάλη αμφιβολία για το μέλλον τους. Σύμφωνα με όσα λέει το 80% των αθλητών μετά από 5 χρόνια είναι σε δυσκολίες και το 20% είναι χρεοκοπημένοι. Για αυτό τον λόγο λοιπόν και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει δράση και να αλλάξει αυτή την εικόνα. Dudu Cearense with investment companions