Μερικά από τα πρώτα Nissan Ariya που εξήλθαν της γραμμής παραγωγής έφτασαν πρόσφατα στην Ευρώπη, αναμένοντας να προκαλέσουν τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών στην Γηραιά Ήπειρο.

H Nissan αναμένεται να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της στην coupé crossover της, που θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και την ονομάζει Ariya. Ουσιαστικά σηματοδοτείτε ένα νέο κεφάλαιο για τα ηλεκτρικά οχήματά της, με πρωτοποριακό σχεδίαση, τεχνολογικά προηγμένα συστήματα και μεγάλη αυτονομία. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει εμβέλεια 500 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση, και όπως αναφέρουν στα στέλεχη της φίρμας το Ariya αντιπροσωπεύει το αμείωτο πάθος μας για έναν και μόνο σκοπό: να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας καλύτερη”. Εξίσου σημαντικό ότι στην πράξη, που αφορά την φόρτιση του Ariya , με τον κατάλληλο φορτιστή μπορεί να ανακτήσει έως και 300 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας το Σύστημα Συνδυασμένης Φόρτισης στην Ευρώπη. (Εκτίμηση για την οποία εκκρεμεί έγκριση τύπου και εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες).

Στην Ευρώπη το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις με το ηλεκτρικό coupé crossover να δείχνει να έχει τις επιταγές που ταιριάζουν απόλυτα με τιςανάγκες του υποψήφιου Ευρωπαίου αγοραστή. Στην εξωτερική του εμφάνιση δεσπόζει η δυναμική σχεδίαση που πλασιώνεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα τα οποία αποτελούνται από τέσσερις μικροπροβολείς 20 χιλιοστών και συνδυάζονται με δυναμικούς δείκτες αλλαγής πορείας.

Σε εκδόσεις, η εφαλτήρια θα είναι δικίνητη  – αφορά την Ariya 63kWh  – που είναι ιδανικό για αυτούς που αναζητούν ποιότητα και στυλ στο επόμενης γενιάς EV τους,  για αστικές και προαστιακές μετακινήσεις. Από την γκάμα δεν θα απουσιάει το τετρακίνητο , χάρη  στο δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα που θα διαθέτουν με την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Το “e” στο e-4ORCE σημαίνει το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Nissan.  Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Standard, Sport και ECO (τα μοντέλα e-4ORCE που περιλαμβάνουν μια επιπλέον λειτουργία Snow). Οι έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εμπειρία τους ώστε να ταιριάζει με τη διάθεση και το περιβάλλον τους.

Το Nissan Ariya θα είναι διαθέσιμο στο δεύτερο εξάμηνο του 2021