«Αντί να ζητήσει συγνώμη, ζητάει και τα ρέστα» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις καταγγελίες για δήθεν φωτογραφικό διαγωνισμό που εξελίχθηκε σε φιάσκο για την Κουμουνδούρου.

Αντί για συγγνώμη ζητάει και τα ρέστα

Αναλυτικά η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη έχει ως εξής:

«Μια λέξη μόνο: Ντροπή. Αν και αυτή δεν σημαίνει τίποτα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν σημαίνει και η λέξη υπευθυνότητα.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκεύασε μόνος του μια ιστορία πετώντας ψέματα και λάσπη για δήθεν φωτογραφικό διαγωνισμό για απευθείας ανάθεση για τα self test στην εταιρεία Siemens. Σήμερα που η πραγματικότητα τον διαψεύδει, καθώς όπως προκύπτει, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε καν προσφορά γιατί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί, προσποιείται ότι δεν κατάλαβε.

»Θα μπορούσε να μιλήσει για «αστοχία», όπως έκανε βουλευτής του.

»Αλλά αντί ζητήσει συγνώμη, ζητάει και τα ρέστα».

Με τη… γίδα στην πλάτη

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μακρά σιωπή σε μια μάλλον αμήχανη ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «πιάστηκε με τη… γίδα στην πλάτη» και «έτρεξε να τα μαζέψει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του Σκόιλ Ελικικού, των μασκών αλεξίπτωτα, που αρνείται να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο το όργιο απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων μέσα στην πανδημία, έχει το θράσος και κουνάει το δάχτυλο.

»Αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη με την αδιαφανή προκήρυξη για απευθείας ανάθεση, έτρεξε να τα μαζέψει. Εάν όλα είναι τόσο διαφανή στην άρον-άρον προκήρυξη για τα self test, γιατί επιμένει να αρνείται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για διακομματική επιτροπή για όλες τις προμήθειες και δαπάνες για την πανδημία;

»Ωστόσο, εδώ και πέντε μέρες περιμένουμε από κάποιον από την κυβέρνηση να απαντήσει στα μείζονα ερωτήματα για τα self test:

»Γιατί εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση αρνείται τη συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών τεστ, που ζητούν οι επιστήμονες, και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης (ΜΜΜ, χώροι εργασίας, σχολεία, δομές υψηλού κινδύνου) και τώρα ξαφνικά δίνει δεκάδες εκατομμύρια για ατομική ευθύνη των πολιτών ακόμα και στη διάγνωση;

»Γιατί αγνοεί τις οδηγίες του ίδιου του ECDC, γιατρών και επιστημονικών ενώσεων βιοπαθολόγων και φαρμακοποιών που τονίζουν πως τα self test δεν είναι η λύση για τη σωστή επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα μοριακά τεστ;

»Γιατί αγνοεί ότι η αξιοπιστία των self-test, είναι πολύ μικρότερη ακόμα και από την ευαισθησία των rapid-test που κυμαίνεται στο 70%, και άρα ο κίνδυνος των ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων και του αντίστοιχου εφησυχασμού είναι πολύ μεγάλος;».