Νέα επιχείρηση ρυμούλκησης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» που έχει σφηνώσει στη Διώρυγα του Σουέζ ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, με το κόστος προσάραξής του να υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία ναυτιλιακών αποτιμήσεων VesselsValue.

Το «Ever Given» προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας εν μέσω ισχυρών ανέμων την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, καθώς απέκλεισε μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου. Συγκεκριμένα, περίπου το 10% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Από την πρώτη στιγμή, το θέμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ, καθώς και του κόσμου της ναυσιπλοΐας, ωστόσο τις τελευταίες ώρες παρατηρείται κάποιου είδους σύγχυση σε ό,τι αφορά στο όνομα του πλοίου.

Σύγχυση με το όνομα

Η μεγάλη επιγραφή «Evergreen» η οποία βρίσκεται στο πλάι του πλοίου έχει οδηγήσει πολλούς να πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι το όνομα του σκάφους.

Το πραγματικό όνομα του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι το «Ever Given».

Το πλοίο ανήκει στην Evergreen Marine Corp, μια ταϊβανέζικη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει στην κατοχή της 39 πλοία. Από τον μεγάλο στόλο των πλοίων της, τα 20 έχουν πάρει όνομα με την εξής μορφή: «Ever» + [μια λέξη που ξεκινά από G].

Μεταξύ αυτώ, τα «Ever Goods», «Ever Gaining» και «Ever Giant».