Με μια κυνική παραδοχή που αποτυπώνει απόλυτα την πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η «εξυγίανση» στο Πάρκο Γουδή, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Κωνσταντίνος Νίκας γνωστοποίησε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Η απόσυρσή του από τη διαδικασία είναι το ένα στοιχείο, που απλώς επισφραγίζει την ανάδειξη του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία.

Έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει άλλος που να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι ο Νίκας παραδέχτηκε ανοιχτά πως… ήταν λαγός στη διαδικασία.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας εξηγεί πως συμμετείχε στη διαδικασία απλώς και μόνο για να διασφαλίσει την διενέργεια των εκλογών, εφόσον υπήρχε κάποιο κώλυμα για τον Ζαγοράκη.

Κοινώς, κάποιοι πίστευαν ότι μπορεί ο Ζαγοράκης να μην πληρούσε τα κριτήρια για να εκλεγεί πρόεδρος και κατέβασαν έναν υποψήφιο ώστε να έχουν… καβάτζα για την περίπτωση που ο αρχηγός της Εθνικής δε θα έπαιρνε μέρος.

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Νίκα:

«Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, μέσω της οποίας θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, θα ήθελα να δηλώσω την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ούτως ή άλλως η υποψηφιότητά μου δεν έκρυβε την παραμικρή προσωπική φιλοδοξία ή επιδίωξη. Είχε ως μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της πραγματοποίησης των εκλογών.

Από την πρώτη στιγμή τόσο η ΕΠΣ Βοιωτίας, όσο και εγώ προσωπικά είχαμε εκφράσει τη στήριξή μας στην ενωτική υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, βλέποντας στο πρόσωπο του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας τον κατάλληλο άνθρωπο για να πάρει στα χέρια του τις τύχες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτου, δηλώνω ανοικτά την πρόθεσή μου να τον εμπιστευτώ κι εγώ με την ψήφο μου, καλώντας όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν την πρόοδο της Ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου της χώρας μας να πράξουν το ίδιο. Με τιμή, Κωνσταντίνος Νίκας».