Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Στρασμπούρ απόψε (21:30) στο «Rhenus Sport» της Γαλλίας, για την 4η αγωνιστική, με την οποία ξεκινάει ο δεύτερος γύρος στον Κ’ Όμιλο των «16» του Basketball Champions League.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έχουν ρεκόρ 2-0, ενώ εκκρεμεί το εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική, εναντίον της Νίζνι Νόβγκοροντ, στη Ρωσία, αυτή την Πέμπτη (25/03, 18:00). Όσον αφορά στη Στρασμπούρ, ακόμα δεν έχει νίκη (0-3) και παίζει το τελευταίο… χαρτί της, αφού αν χάσει, τότε αυτόματα θα αποκλειστεί μαθηματικά, μιας και δεν θα έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης για το Final-8.

Στο άλλο παιχνίδι του Κ’ Ομίλου, η Νίζνι Νόβγκοροντ (2-0) φιλοξενεί την Τουρκ Τέλεκομ (1-2) απόψε (23/03, 18:00). Αν νικήσουν οι Ρώσοι (και νικήσει και η ΑΕΚ στη Γαλλία), τότε η Νίζνι θα προκριθεί μαθηματικά, στο Final-8.

Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι τα προβλήματα είναι αρκετά για την ΑΕΚ και σίγουρα δεν θα αγωνιστούν οι Γιανίκ Μορέιρα, Μάρκους Σλότερ και Κώστας Γόντικας, ενώ οι Νίκος Ζήσης και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, έχουν επιστρέψει, αλλά ακόμα είναι πίσω σε ρυθμό, έχοντας χάσει προπονήσεις εδώ και καιρό, οπότε εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα είναι εκτός αγώνα και πάλι.

Οι Νίκος Γκίκας και Μόουζες Κίνγκσλεϊ καταβάλλουν προσπάθειες για να επιστρέψουν και μένει να φανεί το αν θα τα καταφέρουν. Για τη Στρασμπούρ, ο 25χρονος Αμερικανός σμολ φόργουορντ, Μπόνζι Κόλσον, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ της γαλλικής ομάδας, δεν είχε παίξει στο ματς του ΟΑΚΑ και μένει να φανεί, το αν θα επιστρέψει απόψε.

Διαιτητές στο αποψινό ματς, θα είναι οι Σαβέριο Λανζαρίνι (Ιταλία), Ράντομιρ Βογίνοβιτς (Μαυροβούνιο) και Γκάτις Σάλινς (Λετονία).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Κ’ Ομίλου του BCL:

(Τρίτη, 23/03)

Νίζνι Νόβγκοροντ-Τουρκ Τέλεκομ 18:00

Στρασμπούρ-ΑΕΚ 21:30

Η Βαθμολογία (Σε 3 αγωνιστικές)

Νίζνι Ν.* 4 2-0

ΑΕΚ* 4 2-0

Τουρκ.Τ. 4 1-2

Στρασμπούρ 3 0-3

* Εκκρεμεί το Νίζνι Νόβγκοροντ-ΑΕΚ της 1ης αγωνιστικής, που έχει οριστεί για την Πέμπτη (25/03, 18:00).