Έσπασαν τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναγνώρισε και τους δυο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σε κάθε ένα από τους δυο κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 15 έτη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μήνες για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Νωρίτερα το δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα κήρυξε τους δυο κατηγορούμενους ένοχους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 στο διαμέρισμα του λογοτέχνη στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό, οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για απόπειρα ληστείας.

Οι κατηγορούμενοι και στο Εφετείο αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.