Το EV6 σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United», η οποία εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα. Πρόκειται για ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που πατάει στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

«Το EV6, ως το πρώτο αποκλειστικό Kia EV, είναι μια έκφραση του ανθρωποκεντρικού, προοδευτικού σχεδιασμού και της ηλεκτροκίνησης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το EV6 είναι ένα συναρπαστικό μοντέλο για την αγορά των σύγχρονων EV», δήλωσε ο Karim Habib, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Global Design Center. «Με το EV6 είχαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα διακριτικό, εντυπωσιακό σχεδιασμό χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό προηγμένων, υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικών με καθαρές και πλούσιες αναλογίες, παρέχοντας παράλληλα μια μοναδική ευρυχωρία για ένα φουτουριστικό EV».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φιλοσοφία «Opposites United» αποκαλύπτονται στο σχετικό βίντεο της Kia:

Ο εσωτερικός σχεδιασμός ευνοείται από την ειδική πλατφόρμα E-GMP της Kia, η οποία προσφέρει αυξημένο χώρο σε σύγκριση με τα προηγούμενα EV της μάρκας.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του νέου εσωτερικού είναι μια high-tech κυρτή οθόνη υψηλής ευκρίνειας με απεικόνιση και της πλοήγησης (AVN). Εκτείνεται από το τιμόνι προς το μέσο του αυτοκινήτου, εμφανίζει ένα πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό, καθώς και την περιοχή απεικόνισης των πολυμέσων και της πλοήγησης πάνω από την κεντρική κονσόλα. Το πλάτος της οθόνης δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία για τον οδηγό, ενώ ένας ελάχιστος αριθμός φυσικών διακοπτών προσφέρει μια απρόσκοπτη και χαλαρωτική εμπειρία οδήγησης.

Κάτω από την οθόνη AVN, οι επιβάτες ελέγχουν τις ρυθμίσεις HVAC (θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού) χρησιμοποιώντας απτικούς «διακόπτες», ενώ κάτω από αυτό το πάνελ, το ταμπλό κλίνει προς τα εμπρός του αυτοκινήτου, δημιουργώντας μια αίσθηση ευρυχωρίας για τις εμπρός θέσεις των επιβατών.

Η επίσημη πρεμιέρα του EV6 θα γίνει, κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδικτυακής παρουσίασης την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021.