Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκεται ο Πειραιάς που σφυροκοπά ο κοροναϊός, εμφανίζοντας τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα.

Την εξίσωση δυσκολεύουν σημαντικά οι μεταλλάξεις με τους επιστήμονες να ερευνούν το ενδεχόμενο νέου στελέχους του κοροναϊού το οποίο επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά – ενδεχομένως επειδή είναι λιμάνι.

Ο λόγος είναι ότι τα περιστατικά covid που νοσηλεύονται κυρίως στο Τζάνειο και τη Νίκαια, εμφανίζουν αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, σε σχέση με την κλινική εικόνα των περιστατικών της αρχής του κύματος που διανύουμε τώρα.

Μάλιστα για την επιβεβαίωση αν πρόκειται για νέο στέλεχος του ιού, έχουν σταλεί σχετικά δείγματα στο Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) προκειμένου να γίνει η γονιδιακή ανάλυση (αλληλούχιση) και να διαπιστωθεί για ποιο στέλεχος πρόκειται.

Σημειώνουμε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στον Πειραιά είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα, τον τελευταίο μήνα και μόνο τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια ελάχιστη βελτίωση, η οποία όμως ακόμη παραμένει περιορισμένη, καθώς τα νοσοκομεία της περιοχής συνεχίζουν να γεμίζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Το Θριάσιο νοσοκομείο και το νοσοκομείο Νίκαιας βρίσκονται στα όριά τους, ενώ αντίστοιχα και στο Τζάνειο νέες κλινικές για περιστατικά covid δημιουργούνται συνεχώς με τη σύμπτυξη διαφόρων κλινικών άλλων ειδικοτήτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από