Τις διαδηλώσεις αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ως υπαίτιους για την αύξηση των κρουσμάτων και την διασπορά του κοροναϊού ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Με διαδηλώσεις δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά

Επί έναν μήνα γίνονται από δύο διαδηλώσεις τη μέρα που έχουν συμβάλλει στην υπερμετάδοση του ιού υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και στο ερώτημα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ο υπουργός Ανάπτυξης διερωτήθηκε:

«Πώς να ανοίξει η αγορά όταν γίνονται δύο διαδηλώσεις τη μέρα;».

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα συγχρωτισμού και μετάδοσης του κοροναϊού στις αστικές συγκοινωνίες ωστόσο όπως υποστήριξε η επίδραση των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι μικρότερη από την επίδραση των πορειών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τι θέλετε να τα καταργήσουμε; Να πηγαίνει ο κόσμος με τα πόδια στις δουλειές του; Δεν γίνεται αυτό η επίδραση είναι από τις καθημερινές διαδηλώσεις. Αν σταματήσουν σε 15 ημέρες θα μειωθούν τα κρούσματα».

Τροπολογία ομολογίας των κυβερνητικών ψεμάτων

«Με χθεσινή της τροπολογία η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του ιού», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η κυβέρνηση «ομολογεί δημόσια τα ψέματα της, τα ψέματα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών στο νομοσχέδιο για τη βιώσιμη αστική Κινητικότητα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι «το lockdown έχει αποτύχει γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει τα αυτονόητα: Να πάρει μέτρα σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας, να συνταγογραφήσει τα τεστ, να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές». Κατόπιν αυτών, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η κοινωνία πληρώνει με ένα αποτυχημένο πεντάμηνο lock down -το χειρότερο της Ευρώπης- τις εγκληματικές ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη».