Νυχτερινή ώρα για λόγους προστασίας εξετάστηκε από την ανακρίτρια και ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος ήρθε από τη Σουηδία στην Ελλάδα.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μήνυσής του και επιπλέον πρότεινε να εξεταστούν δύο πρόσωπα από το τότε φιλικό του περιβάλλον τα οποία είναι σε θέση να καταθέσουν στοιχεία για τις άσεμνες προτάσεις από τον κατηγορούμενο και επιπλέον είναι να πρόθυμα να προσέλθουν και ενόρκως να εξεταστούν στη δικαιοσύνη.

Τις προηγούμενες ημέρες ο δικηγόρος του μάρτυρα, Γ. Βλάχος έχει μιλήσει στα κανάλια για τις κατηγορίες σε βάρος του Λιγνάδη.

«Ο κ. Λιγνάδης πολλές φορές εθεάθη να συχνάζει σε πλατεία που υπήρχαν ανήλικα άτομα, ακόμα και υποσχόμενος καριέρα στο χώρο του θεάματος». Σχετικά με την κατάθεση του εντολέα του είπε πως, η μήνυσή του είναι ολοκληρωμένη, ο ίδιος ωστόσο έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των Αρχών και ερευνάται το αν θα μπορεί να καταθέσει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται. Σχετικά με τον ισχυρισμό Κούγια ότι «στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Μενδώνη», ο κ. Βλάχος μίλησε για «αβάσιμη αιτίαση». Μιλώντας γενικά για την ψυχολογία των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και ιδιαίτερα για τους καταγγέλλοντες τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους οποίους και συναναστρέφεται έκανε λόγο για «παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν αυστηρούς γονείς».

O Γιάννης Βλάχος, πρόσφατα μιλώντας στο OPEN TV και αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της υπόθεσης έχει δηλώσει: «Ο εντολέας μου ζει στο εξωτερικό. Όταν είδε ότι γινόντουσαν μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένου ανθρώπου, που του είχε μείνει στη μνήμη λόγω των βασανιστηρίων που είχε περάσει εξαιτίας του και έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την ηθική ικανοποίηση και το να μην περάσουν και άλλοι αυτά που πέρασε αυτός, επικοινώνησε μαζί μου και προχωρήσαμε στη μήνυση».

Για τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο σκηνοθέτης για να προσεγγίσει τα θύματά του σημείωσε ότι «σύχναζε σε χώρους που μπορούσε να συναντήσει νεαρά άτομα. Έξω από σχολεία και σε πλατείες. Σε μια πλατεία βρήκε τον εντολέα μου, δίπλα από το σπίτι του. Εκεί σύχναζε ο κατηγορούμενος και μιλούσε ζεστά και φιλικά σε διάφορα παιδιά. Στον εντολέα μου υποσχέθηκε πως θα του πλάσει μια καριέρα στο θέατρο ή το τραγούδι».

Αναφορικά με την εμπειρία κακοποίησης που καταγγέλλει ότι είχε ο πελάτης του, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος υποστήριξε: «Αρχικά μεθόδευσε να βρεθούν ο πελάτης μου και κάποιοι φίλοι του στο σπίτι του και έπειτα από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ επιχείρησε να έχει ερωτική επαφή με όλους μαζί. Μερικές μέρες αργότερα συναντήθηκε μόνο με τον πελάτη μου και του πρόσφερε ουσίες που τον έκαναν να χάσει τις αισθήσεις του. Πριν τις χάσει εντελώς είχε ξεκινήσει ήδη η κακοποίηση. Δυο μέρες μετά, επικοινώνησε ξανά με τον πελάτη μου και αυτός του είπε να μην ξανατολμήσει να τον ενοχλήσει γιατί θα τον καταγγείλει. Τότε ο σκηνοθέτης με δάκρυα στα μάτια τον παρακάλεσε να μην το κάνει λέγοντάς του πως έχει καρκίνο του φάρυγγα και δεν θα αντέξει αν τον καταγγείλει».