Προκλητικές δηλώσεις έκανε για μια ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ που τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρακολούθησε μέσω τηλεδιάσκεψης τη ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021», που πραγματοποιήθηκε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και προέβη ξανά σε εμπρηστικές δηλώσεις.

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της» υποστήριξε ακόμα.

Ο Ερντογάν επαίνεσε το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφέροντας μάλιστα ότι: «Είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε στην ελίτ του κόσμου. Όποιος κυριαρχεί στη θάλασσα θα κυριαρχήσει και στον κόσμο».

«Με αυτήν την πεποίθηση, δίνουμε μεγάλη σημασία στο Ναυτικό μας. Είμαστε ανάμεσα στις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάζουν, να κατασκευάσουν και συντηρήσουν τα δικά τους πολεμικά πλοία», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει από την Τουρκία να ορίσει την ημερομηνία για το δεύτερο γύρο των διερευνητικών επαφών που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.