Την παράταση του καθολικού lockdown στην Αττική για -τουλάχιστον- μια εβδομάδα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για μια αναμενόμενη απόφαση, αφού παρά τις πολλές εβδομάδες lockdown τα κρούσματα όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ούτε στις 8 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί το lockdown στο Λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το lockdown αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Τα βλέμματα στο άνοιγμα της αγοράς

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της στο άνοιγμα της αγοράς, αφού τα μηνύματα που έρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ζοφερά και η οικονομία καταρρέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά στις 8 ή στις 16 Μαρτίου, χωρίς click away, αλλά με ραντεβού και χρήση του μηνύματος, πιθανώς στο 13032.

Πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα το σενάριο της 8ης Μαρτίου δείχνει να απομακρύνεται και να προκρίνεται περισσότερο αυτό της 16ης.

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχουν οι επιστήμονες, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν την εισήγησή τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, οι εισηγήσεις για το άνοιγμα των σχολείων μεταφέρονται για αργότερα.