Δηλώσεις κατά την είσοδο του στα δικαστήρια έκανε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως αν άφηναν τον εντολέα του να προσκομίσει στοιχεία από την αρχή δεν θα υπήρχε ποινική δίωξη σε βάρος του.

«Αν είχαν καλέσει τον κ. Λιγνάδη τότε που εξέτασαν του μάρτυρες θα είχε τη δυνατότητα με άνεση χρόνου αυτά τα στοιχεία που προσκομίζουμε τώρα, να τα προσκομίσουμε τότε κι έτσι δεν θα είχαμε την ποινική δίωξη, τη σύλληψή του με την επίσης παράνομο ένταλμα σύλληψης», ανέφερε ο κ. Κούγια και πρόσθεσε:

«Στην ουσία κατέστρεψαν έναν άνθρωπο μη εφαρμόζοντας τη νόμιμη διαδικασία. Του στέρησαν τη δυνατότητα να προσκομίσει έγκυρα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται και να αποδείξει που βρισκόταν στη δεύτερη υπόθεση».

Την ένσταση ακυρότητας κρίνει το Δικαστικό συμβούλιο – Τι θα συμβεί αν το αίτημα γίνει δεκτό

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη,  η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε χθες ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιόν του, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης έχουν δηλωθεί 20 μάρτυρες προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη, αλλά και να αναφερθούν στην προσωπικότητα του.

Ανάμεσα στους προτεινόμενους μάρτυρες περιλαμβάνονται η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα, καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Δημήτρης Παναγιωτάκης.

Σημειώνεται ότι αν η αίτηση ακυρότητας γίνει δεκτή από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Σε διαφορετική περίπτωση ο σκηνοθέτης θα απολογηθεί κανονικά ενώπιον της 19ης ανακρίτριας, διαδικασία που έχει οριστεί για τις 14:30.

Ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος αν το αίτημα γίνει δεκτό

Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη γίνει δεκτό, τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση.

Την αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας την κρίνει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναμένεται να  εκδώσει το βούλευμά του, σήμερα, πιθανότατα μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι οπότε και έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί ο σκηνοθέτης.

Σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης, γίνει δεκτή, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αφεθεί ελεύθερος και η υπόθεση θα ξαναγυρίσει στον εισαγγελέα ο οποίος θα πρέπει να καλέσει τον σκηνοθέτη να δώσει εξηγήσεις και μετά να ασκήσει τη δίωξη.

Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη, δεν γίνει δεκτό,  τότε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.