Στην εισαγγελία προσήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν, θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΗ, Ακίνδυνος Γκίκας,  χθες έκανε λόγο για υλικό που καταφτάνει σαν τσουνάμι στο Σωματείο και παραδίδεται στο Πειθαρχικό ο οποίος συνέστησε «ψυχραιμία και όχι ανθρωποφαγία». «Πρέπει να λήξει αυτή η ανισότητα μεταξύ ίσων» τόνισε.

«Το διοικητικό μας συμβούλιο δεν έχει γνώση όλων των καταγγελιών. Οι φάκελοι είναι σφραγισμένοι. Τις επώνυμες καταγγελίες τις παραπέμπουμε κατευθείαν στον Εισαγγελέα», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΗ, μιλώντας στην ΕΡΤ».