Με μυστικότητα και ταχύτητα οι εισαγγελικές αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι απήγγειλαν χθες σε βάρος του Δήμητρη Λιγνάδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προετοιμάσει την απολογία του.

Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και αμέσως εξέδωσε ένταλμα έχοντας εξετάσει κάτω από συνθήκες μυστικότητας μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τα καταγγελλόμενα σε βάρος του σκηνοθέτη, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του στη εισαγγελία.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες, λέει ο δικηγόρος του

Λίγο μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη ο δικηγόρος τους Νίκος Γεωργουλέας ανέφερε ότι ο κ. «Λιγνάδης αρνείται όλες τις κατηγορίες».

Ο κ. Γεωργουλέας επανέλαβε πως έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών, ενώ επανέλαβε πως πήγαν στη ΓΑΔΑ νωρίτερα και αφού τους είπαν ότι δεν υπήρχε ένταλμα αποχώρησαν.

Στη συνέχεια, «όταν εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, παρουσιαστήκαμε αμέσως» είπε. «Άλλωστε εξ αρχής έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει» τόνισε.

«Θα λάβουμε την δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και τα υπόλοιπα με την απολογία» υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

«O κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη».