Κάθε 88 δευτερόλεπτα βγαίνει από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Skoda  και μια μπαταρία  για ένα  plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης που τοποθετείται σε ένα μοντέλο της τσέχικης φίρμας. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο μπαταριών, κάθε βάρδια απασχολεί 58 εργαζόμενους οι οποίοι υποβοηθούνται από συνολικά 13 ρομπότ.

Και μάλιστα, πρόσφατα, η SKODA κατασκεύασε τη “Νο. 100.000” μπαταρία έλξης υψηλής τάσης, ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Οι μπαταρίες αυτές κατασκευάζονται σε μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της SKODA, στη Mladá Boleslav, περίπου 70 χιλιόμετρα έξω από την Πράγα.

Το νέο εργοστάσιο είναι έκτασης περίπου 2.000 τ.μ. και η SKODA AUTO επένδυσε 25,3 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για πλήρη έλεγχο των μπαταριών και διασφάλιση των υψηλότερων δυνατών προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας. Σε αυτό, η SKODA κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης όχι μόνο για τα δικά της plug-in υβριδικά μοντέλα, συγκεκριμένα τα  SUPERB iV και OCTAVIA iV, αλλά τις διαθέτει και στις άλλες μάρκες του Volkswagen Group.