Λόγω της έντονης χιονόπτωσης η Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα παραμείνει κλειστή για άλλες 12 ώρες και η κυκλοφορία θα επιτραπεί από την Τετάρτη στις 07:00 το πρωί.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021».

Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σημειώνεται ότι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε ότι το θέμα θα επανεξεταζόταν σήμερα, Τρίτη, για να κριθεί εάν θα ήταν εφικτό η Αθηνών – Λαμίας, στην οποία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 19:00 της Δευτέρας, να ανοίξει και πάλι.

Ειδικότερα, στο κλείσιμο της εθνικης οδού για λόγους ασφαλείας προχώρησαν οι Αρχές το πρωί της Δευτέρας στις 5:30. Στη συνέχεια άνοιξε για κάποιες ώρες μέχρι τις 19:00 που επιβλήθη ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Μην κάνετε περιττές μετακινήσεις» ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοινώνονας τις σχετικές αποφάσεις, χθες, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας, σημείωσε πως το κλείσιμο της Εθνικής κρίθηκε απαραίτητο για να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.