Η κακοκαιρία «Μήδεια» που σφυροκοπά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από όμορφες εικόνες, έχει φέρει και αρκετά προβλήματα.

Εκτός από τις διακοπές ηλεκτροδότησης και κυκλοφορίας που παρατηρούνται, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων την Τρίτη ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και της έντονης χιονόπτωσης που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Κεντρική Μακεδονία

Ειδικότερα, κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες.

Κλειστοί θα μείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί.

Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια αλλά αποφάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Μαγνησία και Σποράδες

Επίσης, κλειστά και αύριο θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου μετά από απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, αφού οι καιρικές συνθήκες λόγω του χιονιά και του παγετού είναι πολύ δύσκολες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους διδάσκοντες σε όλο τον μητροπολιτικό Βόλο.

Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη ημέρα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιφερειακά αυτής. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία στα νησιά των Σποράδων, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται για περισσότερες από 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζημιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Χίος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης. Ύστερα από συνεννόηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 15/2 έως και την Τετάρτη 17/2 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες).

Καρδίτσα

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως την Τρίτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρο τον δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μουζακίου, τέλος, ανακοίνωσε πως, λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.