Και τι δεν κάνει η Tesla για να ξεχωρίσει τα αυτοκίνητα της από τα υπόλοιπα. Το πρώτο που ακούστηκε ότι τα επόμενα μοντέλα θα είναι χωρίς λεβιέ ταχυτήτων  Ο Έλον Μασκ ανεβάζει και άλλο τον τεχνολογικό πήχη των μοντέλων του, και αυτό φανερώνουν και τα επερχόμενα Model S και Model X, που μεταξύ άλλων, δεν θα έχουν λεβιέ ταχυτήτων, αλλά, τα αυτοκίνητα, μέσω ενός ευφηούς συστήματος θα μπορούν να «διαβάζουν» την σκέψη του οδηγού, για το αν θα θέλει να πάει εμπρός ή πίσω.

Όπως ο ίδιος τόνισε τα νέα μοντέλα θα μπορούν να προβλέπουν την κατεύθυνση, με βάση το περιβάλλον που θα μπορεί να αντιλαμβάνεται το όχημα, τα δεδομένα που λαμβάνει από το σύστημα πλοήγησης κ.α. Ακόμη, το νέο τιμόνι δεν είναι πλέον οβάλ, αλλά, παραπέμπει σε βολάν από πολεμικό αεροσκάφος.

Επίσης, άλλο ένα σημείο που κεντρίζει είναι το τιμόνι, που είναι εντελώς αντισυμβατικό, ονομάζεται yoke και θυμίζει ένα τιμόνι από πιλοτήριο αεροσκάφους. Μάλιστα, προέκυψε θέμα αν είναι νόμιμο στην Ευρώπη και όπως φαίνεται δεν υπάρχει περιορισμός για το σχήμα του. Το μόνο πρόβλημα, είναι οι μελλοντικοί οδηγοί που θα πρέπει να εξοικειωθούν με την αίσθηση του.