Που να το φανταζόταν πριν από 60+ χρόνια, ο Αλέξανδρος Ισιγόνης, ο μικρασιάτης και εμπνευστής του θρυλικού Mini, ότι η αναγέννηση του μικρού, δημοφιλούς μοντέλου θα απολάμβανε τόσο μεγάλη εμπορική επιτυχία, θα φορούσε ηλεκτροκινητήρα και θα κέρδισε το κοινό του με τις γραμμές που φαντάστηκε ο πατέρας του μικρού, σπιρτόζικου μοντέλου που έχει κάνει και κινηματογραφική καριέρα!

Ο Αλεξ Ισιγόνης αποδεικνύει ότι το ταλέντο του που το «σπατάλησε» στο σημαντικότερο δημιούργημα του παραμένει επίκαιρο, είναι διαχρονικό, με τα νέα μοντέλα της Mini να διατηρούν την κεντρική φιλοσοφία του πρώτου σχεδίου, όπως ο ίδιος το σχεδίασε σε μια λευκή κόλα χαρτί.

Ο Ισιγόνης μπήκε στην αυτοκινητοβιομηχανία τη δεκαετία του 30, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό αυτοκινήτων όπως το Morris Minor κ.α.  Αφού αποχώρησε από την αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία, όταν η η Morris Motor με την Austin Motor Company  συγχωνεύτηκε ο ταλαντούχος Ισιγόνης επέστρεψε με τδική του ομάδα. Εκεί ξεκίνησε να δημιουργεί ένα μικρό αυτοκίνητο. Χάρη στην τοποθέτηση των μηχανολογικών στοιχείων – όπως του κινητήρα – με έξυπνο τρόπο κατάφερε, αν και λιλιπούτειο σε διαστάσεις το Mini να φτιάξει ένα άνετο σαλόνι. Σαφώς, το πρώτο Mini, που βγήκε την δεκαετία του 50 – συγκεκριμένα το 1959 –  έγινε πολύ γνωστό για την ευελιξία του και ότι μπορούσε να παρκάρει οπουδήποτε.