Και την πιο νοσηρή φαντασία ξεπερνούν οι εικόνες που είδαμε από νηπιαγωγείο στη Χαλκίδα. Δασκάλα έβγαλε στο τσουχτερό κρύο ένα κοριτσάκι τεσσάρων μόλις ετών για παραδειγματισμό και το κρατούσε στην παγωνιά, ενώ το παιδί ούρλιαζε από το κλάμα.

Στο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το παιδάκι ντυμένο στα ροζ να εκλιπαρεί με σπαραχτικό τρόπο τη δασκάλα του να το βάλει και πάλι μέσα στην αίθουσα. Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε ΕΔΕ.

Η εν λόγω κίνηση έχει ξεσηκώσει «τσουνάμι» οργής σε ολόκληρο το πανελλήνιο, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτές οι σκηνές είναι πραγματικές και όχι προϊόν «σκληρής» μυθοπλασίας…

Σοκαριστικό βίντεο

Η νηπιαγωγός έχει βγάλει το κοριτσάκι έξω στο κρύο στην καρδιά του χειμώνα χωρίς μπουφάν για να το τιμωρήσει. Το παιδάκι παρακαλεί και ζητάει τη μητέρα του με λυγμούς αλλά η εκπαιδευτικός δεν συγκινείται, ενώ απαιτεί από το κοριτσάκι να ζητήσει και συγνώμη.

Μια μητέρα που περνούσε τυχαία από το σημείο άκουσε τις κραυγές και τράβηξε το βίντεο σοκ… Στη συνέχεια μπήκε στο νηπιαγωγείο και ζήτησε εξηγήσεις από την εκπαιδευτικό για αυτή την αδιανόητη τιμωρία. Η νηπιαγωγός τότε έβαλε το κοριτσάκι μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με γονείς μάλιστα υπάρχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά με αρνητική πρωταγωνίστρια την ίδια νηπιαγωγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νηπιαγωγός στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυρίζεται ότι το παιδάκι είχε επιθετική συμπεριφορά και το τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο για να το ηρεμήσει.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος η Υπουργός παιδείας διέταξε έρευνα για την εκπαιδευτικό.

«Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος για περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας με 4χρονο κοριτσάκι, κινητοποιήθηκε αμέσως ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης και διατάχθηκε ΕΔΕ. Ζήτησα από το Δ/ντή ΠΕ να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας».

Η Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου «να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας».