To νέο Opel Mokka , το νέο συμπαγές, κομψό σε σχεδίαση SUV με μήκος 4,15 μέτρα, με έμφαση στους χώρους και την άνεση του οδηγού, εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου φέρει και την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, με τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων, με μέγιστη ροπή 260 Nm. Μάλιστα, η μπαταρία 50kWh προσφέρει αυτονομία έως 324 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση. Η Opel προσφέρει εγγύηση οκτώ ετών/160.000 χιλιόμετρα για τη μπαταρία.

Προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ με ισχύ 100 έως και 130 ίππους. Εφαλτήριο μοτέρ ο βενζινοκινητήρας  1.2 λίτρων με 100 ίππους και 205 Nm ροπής. Συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, καταναλώνοντας σε μεικτό κύκλο 4,6 λίτρα. Επίσης, υπάρχει κι ο 1.5 ντίζελ, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ διατίθεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Μια σειρά από εφαρμογές δεσπόζουν στο νέο μοντέλο –  OpelConnect, το myOpel app και το Free2Move Services. Στα νέα προηγμένα συστήματα, ξεχωρίζει το Advanced Cruise Control (ACC) και το Active Lane Positioning ( που διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας). Το σύστημα φωτισμού προσφέρει επίσης κορυφαίες τεχνολογίες με προσαρμοζόμενο – και κατά συνέπεια – αντιθαμβωτικό φωτισμό IntelliLux LED® matrix που περιλαμβάνει 14 στοιχεία. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στάνταρ με ηλεκτρικό χειρόφρενο καθώς και Traffic Sign Recognition (Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας). Διατίθεται επίσης κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών κ.α.

Κορωνίδα, το θερμαινόμενο δερμάτινο κάθισμα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό. Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να τοποθετούν τα smartphones τους σε ειδική βάση στην κεντρική κονσόλα, όπου τα συμβατά κινητά τηλέφωνα μπορούν να φορτίζονται επαγωγικά (ασύρματα).  Το νέο Mokka διασυνδέει και ψυχαγωγεί τόσο τον οδηγό όσο και τους επιβάτες. Η γκάμα συστημάτων infotainment περιλαμβάνει συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7.0” και το κορυφαίο Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 10.0”. Οι οθόνες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Pure Panel ( της νέας οθόνης στο Mokka) και είναι κεκλιμένες προς τον οδηγό. Η οθόνη του Driver Info Centre φτάνει τις 12 ίντσες. To νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα.