Η ώρα της κρίσης για το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, έφτασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα εισέρχεται στην ευρωβουλή η υπόθεση της άρσης ασυλίας του Λαγού και πλέον όλα παίρνουν το δρόμο τους. Η επιτροπή νομικών υποθέσεων θα αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του, κάτι που θεωρείται δεδομένο λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων τους.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν καθώς το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είχε ασυλία και δεν βρισκόταν στη φυλακή όπως και οι υπόλοιποι. Θυμίζουμε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε κι εκδόθηκε η ιστορική απόφαση, ο Γιάννης Λαγός πηγαινοέρχεται ανενόχλητος στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός έχει από τις υψηλότερες ποινές μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, 13 χρόνια και 8 μήνες και παρά τις προσπάθειες να καθυστερήσει τις διαδικασίες φαίνεται ότι φτάνει η ώρα να επιστρέψει σε κάποιο κελί φυλακών, πιθανόν στο Δομοκό μαζί με τους υπόλοιπους.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το θέμα της καθυστέρησης των διαδικασιών είχε «σηκώσει» ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, πιέζοντας την Επιτροπή να πάρει αποφάσεις.