Συγκλόνισε με τη νέα εξομολόγησή της η Σοφία Μπεκατώρου σε τηλεοπτική συνέντευξή της, στη διάρκεια της οποίας περιέγραψε το προσωπικό δράμα της σεξουαλικής κακοποίησής της από τη στιγμή που το βίωσε μέχρι σήμερα.

Για ποιους λόγους μίλησε ανοιχτά

Η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξήγησε τους λόγους που την ανάγκασαν να μιλήσει ανοιχτά για την τραγική εμπειρία της, το 1998, και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης του βιασμού της κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πριν την εκμεταλλευτεί.

«Το τραύμα που είχα υποστεί ήταν τόσο βαθύ και είχα απωθήσει τα πρώτα χρόνια αυτό το συμβάν από μέσα μου. Προσπάθησα να αφοσιωθώ στο άθλημά μου. Συνειδητοποίησα πως επειδή άργησα να το δημοσιοποιήσω, δεν θα μπορούσα να το αποδείξω. Φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο τις συνέπειες» αφηγήθηκε.

Για να προσθέσει πως, ωστόσο, «Υπήρξε ένα συναίσθημα δυσφορίας που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ηταν σαν να έλεγα ψέματα στον εαυτό μου, πιστεύοντας ότι θα μπορούσα να το διαχειριστώ. Οταν άκουσα όμως από έναν πατέρα πως κάποιος από την ομοσπονδία αποπλανεί παιδιά, ένοιωσα πως είχα μεγάλη ευθύνη να μιλήσω. Μετά, και με αφορμή την αγωγή που έγινε στον Κακλαμανάκη, βγήκαμε όλοι οι αθλητές να μιλήσουμε και να πάμε στη δικαιοσύνη».

Προσπάθησε να την πείσει…

Αφού τόνισε πως δεν ήταν μόνο αυτή και η 11χρονη ιστιοπλόος (για την οποία κατέθεσε στον εισαγγελέα, οδηγώντας στη σύλληψη του τότε προπονητή της ανήλικης) που είχαν ανάλογη εμπειρία, πρότεινε να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής τέτοιων αδικημάτων, καθώς τα θύματα δυσκολεύονται να μιλήσουν άμεσα, παροτρύνοντάς παράλληλα να τα καταγγέλλουν αμέσως στις αρχές.

Η Σοφία Μπεκατώρου στάθηκε και στον άνθρωπο ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά, περιγράφοντας πώς την αιφνιδίασε η συμπεριφορά του, καθώς είχε φροντίσει να αποκτήσει οικειότητα μαζί της.

«Οι άνθρωποι που συνήθως προβαίνουν σε τέτοιες άρρωστες συμπεριφορές είναι αυτοί που ήδη έχουν αποκτήσει μία οικειότητα με τα θύματα και αυτά δεν έχουν καμία άμυνα απέναντί τους. Δεν το περιμένουν, δεν μπορούν να το φανταστούν. Δεν το περίμενα κι εγώ ποτέ από αυτόν» ανέφερε για τον άνδρα που κατηγορεί πως την κακοποίησε σεξουαλικά, και τον οποίο είχε περιγράψει σαν «πατρική φιγούρα», στον εισαγγελέα τον περασμένο Νοέμβριο.

Οταν τον συνάντησε ξανά, ο εν λόγω παράγοντας προσπάθησε να την πείσει, όπως είπε, πως δεν υπήρξε βιασμός, μη δείχνοντας ίχνος μεταμέλειας. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αυτός ο άνθρωπος να μην κάνει σε άλλο κορίτσι τέτοιο κακό» τόνισε.

Η συζήτηση με τα παιδιά της

Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η αφήγηση της Σοφίας Μπεκατώρου όταν εξιστορεί την αποκάλυψη της συγκλονιστικής εμπειρία της στα παιδιά της καθώς και την απόφασή της να την καταγγείλει δημόσια.

«Συζήτησα με τα παιδιά μου για να τους περάσω το θέμα της σεξουαλικής βίας όσο μπορούσα γιατί είναι μικρά παιδιά ακόμη. Επρεπε να τους εξηγήσω ορισμένα πράγματα όμως. Ο γιος μου αντέδρασε με στενοχώρια πιστεύοντας πως θα γίνει ρεζίλι στο σχολείο» είπε.

«Είχε έρθει η ώρα να μιλήσω όμως για να μην συμβεί αυτό σε άλλα παιδιά. Οταν το είδε στην τηλεόραση, κατάλαβε πως έγινε για καλό. Η κόρη μου, μου είπε να μην φοβάμαι» πρόσθεσε.