Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, προκάλεσε κύμα θαυμασμού για τη γενναιότητα της αθλήτριας και σωρεία καταγγελιών από άλλες γυναίκες, οι οποίες άντλησαν δύναμη για να προβούν στο δικό τους #metoo.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο χώρος του αθλητισμού και δη του πρωταθλητισμού έτριξε συθέμελα από τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ανδρέας Αντωνόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφερόμενος στο ρόλο της ομοσπονδίας.

«Οι αποκαλύψεις της Σοφίας άνοιξαν το δρόμο για να μιλήσει κι άλλος κόσμος. Όμως, δημιούργησαν φοβία στους γονείς των παιδιών που αθλούνται, βλέποντας την ανύπαρκτη αντίδραση της ομοσπονδίας να καλύψει την αθλήτριά της. Αυτό ήταν απαίσιο που έγινε. Και μετά από αρκετές μέρες, έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για την Σοφία» σημείωσε.

Τόνισε, δε, ότι επί χρόνια η συγκεκριμένη ομοσπονδία έκανε πόλεμο στην Σοφία Μπεκατώρου. «Είχαν την Σοφία στον πάγο. Ούτε να την ακούσουν δεν ήθελαν» είπε, συμπληρώνοντας ότι δεν έπεσε από τα σύννεφα για όσα άκουσε ότι συνέβησαν στην συγκεκριμένη ομοσπονδία.

«Συγκλονίστηκα με την αποκάλυψη της Σοφίας»

«Με την αποκάλυψη της Σοφίας έπεσα από τα σύννεφα, συγκλονίστηκα. Είναι και φίλη μου. Ποτέ δεν είχε πει το παραμικρό, ποτέ δεν είχα καταλάβει τίποτα» σημείωσε η αργυρή Ολυμπιονίκης, Βούλα Κοζομπόλη.

«Δεν είχα ξανά ακούσει τέτοια περιστατικά από συμπαίκτριές μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπήρχαν τέτοια περιστατικά» συμπλήρωσε.

Είμαι χαρούμενη, είπε, γιατί ανοίγουν στόματα. Εφόσον κριθεί κάποιος ένοχος θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά και να απομακρύνεται από τον εκάστοτε χώρο, τόνισε και συμπλήρωσε: «O αθλητισμός παραμένει ο πιο υγιής χώρος της κοινωνίας μας. Πρέπει να τα ενημερώνουμε σωστά».

Εν τούτοις, η κ. Κοζομπόλη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε η διαδικασία των αποκαλύψεων να μην εκτραπεί της ουσίας της.

«Όσες και όσοι παρενοχλήθηκαν να βγουν και να μιλήσουν. Έσπασε το απόστημα, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Να προσέξουμε όμως λίγο να μην περάσουμε από την κατάχρηση της εξουσίας, στην κατάχρηση της καταγγελίας».