Δεύτερη μέρα με την αγορά ανοιχτή και από νωρίς το πρωί και οι αποβάθρες του μετρό γέμισαν εργαζόμενους και καταναλωτές.

Στα βαγόνια… ούτε λόγος πια για αποστάσεις. Στους δρόμους με τα εμπορικά και σήμερα παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές. Αξίζει τον κόπο θα πουν όσοι πρόλαβαν να αγοράσουν μισοτιμής είδη που είχαν βάλει καιρό στο μάτι.

Οι εκπτώσεις αρχίζουν από 10% και φτάνουν μέχρι και το γενναίο 70% σε ρούχα και υποδήματα.

Στο κατάστημα οι πελάτισσές βιαστικά για να μην υπερβούν το χρονικό όριο του SMS ήδη δοκιμάζουν μποτάκια είναι χαρακτηριστικό πως για να μην χάσουν χρόνο δεν βγάζουν καν τις τσάντες από πάνω τους. Τα πρώτα θετικά μηνύματα από την αγοραστική κίνηση έχουν αρχίσει να φαίνονται στο ταμείο.

Στην κάμερα του MEGA καταναλωτές δείχνουν τις ευκαιρίες που βρήκαν εμφανώς ικανοποιημένοι από την ποιότητα αλλά και την μείωση στην τιμή τους.

Παπούτσια και μπουφάν, που χρειάζονται δοκιμή, προηγούνται στις αναζητήσεις των πελατών. Πολλοί μάλιστα έχουν από καιρό κάνει έρευνα αγοράς και περίμεναν πως και πώς να ανοίξουν τα μαγαζιά.

Από την άλλη, οι επιστήμονες βλέποντας τις εικόνες συνωστισμού επισημαίνουν πως αν ξεφύγει η κατάσταση θα μπουν στο τραπέζι έκτακτα μέτρα και πάλι, για αυτό και όλοι πρέπει να προσέχουν πολύ.

Αρχές Φεβρουαρίου το άνοιγμα της εστίασης

Από την μεριά του ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να φανεί πως την Παρασκευή δεν θα υπάρξει απόφαση για να ανοίξει η εστίαση ή άλλος τομέας της οικονομίας

Όταν πάντως ανοίξει η εστίαση αυτό θα γίνει αρχικά στους εξωτερικούς χώρους με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και σόμπες για το κρύο. Από την άλλη τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν πως το νέο στοίχημα είναι για την 1η Φεβρουαρίου.

Με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα η κυβέρνηση θα αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για την εστίαση, τα γυμνάσια και λύκεια και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.