Η Dacia, στο πλαίσιο της προϊοντικής αναβάθμισης της,  έρχεται να ενισχύσει τη γκάμα των SUV της, με το δημοφιλές Duster να αποκτάει ένα μεγάλο αδελφό, το νέο Bigster. Το νέο μοντέλο θα είναι ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο, για μια πενταμελή οικογένεια θα ανήκει στην δημοφιλή κατηγορία C ( μεσαία SUV) και το μήκος του θα αγγίζει τα 4,6 μέτρα, περίπου 30 εκατοστά πιο μεγάλο από το Duster.  Αυτό σημαίνει ότι θα έχει αντιπάλους το Nissan Qashqai κ.α. Έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάννιση, θα φέρει όλα τα τεχνολογικά καλούδια της γαλλικής φίρμας , με συστήματα υποβοήθησης κ.α.

Θα πατάει στη νέα πλατφόρμα CMF-B. Σε κινητήρες το βασικό του ..φιλέτο θα είναι τα υβριδικά σύνολα αλλά, και εκδόσεις με φυσικό αέριο και υγραέριο – σε συνδυασμό με τους νέους κινητήρες βενζίνης.

Αναμένεται να παρουσιαστεί εως το 2025. Φυσικά, φέτος, το μεγαλύτερο βάρος «εργασιών» της Dacia θα πέσει στο μικρό, ηλεκτρικό Spring, με τηβν φίρμα να ανακοινώνει ότι επιθυμεί να το κάνει πολύ προσιτό, ώστε η ηλεκτροκίνηση θα γίνει, δημοφιλής σε μεγαλύτερο εύρος καταναλωτών.

https://www.youtube.com/watch?v=obfeWWD1-0o