Τη βεβαιότητα ότι «κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία σήμερα συνεδριάζει προκειμένου να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το επόμενο βήμα για τη σταδιακή άρση του lockdown, τόνισε πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» και σημείωσε ότι «θα ανοίγουμε με ένα-ένα βήμα προσεκτικά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, για το ενδεχόμενο να υπάρξει εισήγηση για άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων, την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε πως «κάθε φορά συζητάμε και το παρόν και το επόμενο βήμα», σημειώνοντας πως αφενός δεν έχουμε ακόμα τα δεδομένα από τα Θεοφάνια, οπότε και σημειώθηκαν εικόνες συνωστισμού, αφετέρου «υπάρχουν περιοχές της Αττικής που μας φοβίζουν».

«Τα καταστήματα δεν μπορείς να τα ανοίγεις ανά περιοχή», απάντησε στο ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές.

«Ενδιαφέρουσα», αλλά δύσκολα εφαρμόσιμη» χαρακτήρισε την πρόταση για απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για εξαιρετικές περιπτώσεις, είπε ότι «δεν είδαμε μέχρι τώρα εξαιρετικές περιπτώσεις μετακίνησης σε άλλη περιφέρεια, αλλά ξαφνικά γίναμε όλοι ελαιοπαραγωγοί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από