Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, για τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και αφορούν την απαγόρευση τέλεσης του καθιερωμένου καθαγιασμού των υδάτων ανήμερα των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με τον πατέρα Γεώργιο, από την ανακοίνωση των μέτρων αιφνιδιάστηκε και ο αρχιεπίσκοπος και η διαρκής Ιερά Σύνοδος, αλλά και οι ιερείς, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να γιορτάσουν τα Θεοφάνια τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα.

Ο πατέρας Γεώργιος υποστήριξε πως, εφόσον είχε συμφωνηθεί να μη γίνει καθαγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, θα τηρούταν από τους κληρικούς. Τώρα αναμένεται η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα δώσει την κατευθυντήρια γραμμή.

Τόνισε πως η εκκλησία έχει συνταγματικά κατοχυρωμένες σχέσεις με την ελληνική πολιτεία και πως πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υπάρχει μια πικρία στους χώρους της εκκλησίας που φτάνει στα όρια της οργής, εξήγησε και πρόσθεσε πως θα πειθαρχήσουν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA