Η  Volkswagen υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς το ηλεκτρικό της πλάνο, με μοντέλα που συναρπάζουν και ηλεκτροκινητήρες που υπόσχονται μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το νέο ID.3 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen, και ήδη βρίσκεται στην ελληνική αγορά. Ουσιαστικά, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την VW, με σύγχρονη εμφάνιση, ξεκάθαρες γραμμές και διαχρονική ταυτότητα. Σαφώς, σημείο αιχμής για το νέο μοντέλο είναι ο ισχυρός , σύγχρονος ηλεκτροκνητήρας του ID.3.

Ειδικότερα, το ID.3 λανσάρεται στις ευρωπαϊκές αγορές στις εκδόσεις ID.3 Pro Performance και ID.3 Pro S. Αυτές διαφέρουν ως προς την εγκατεστημένη μπαταρία. Το ID.3 Pro Performance έχει ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 58 kWh, η οποία επιτρέπει αυτονομία έως και 426 χλμ. με πλήρη φόρτιση (WLTP). Ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει ισχύ 150 kW (204 ίππους) και ροπή 310 Nm. Μια δεύτερη έκδοση κινητήρα με ισχύ 107 kW (146 PS) θα ακολουθήσει στο ID. Pro, μετά το λανσάρισμα στην αγορά.

Το ισχυρότερο ID.3 Pro S έχει μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh. Αυτή επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία, 549 χλμ. (σε WLTP) , όπου ο ηλεκτροκινητήρας παράγει επίσης 150 kW (204 PS) και ροπή 310 Nm. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω, ενώ, και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.  Μεταξύ άλλων, υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με κάτι όπως πρωτοποριακό: Ο οδηγός αποφασίζει με τον περιστροφικό διακόπτη εάν το ID.3 θα ανακτήσει ενέργεια κατά την απελευθέρωση του πεντάλ του γκαζιού!

To νέο μοντέλο φέρει όλα τα συστήματα συνδεσιμότητας και τεχνολογίας. Στο νέο ID.3 ξεχωρίζει ο χειρισμός σχεδόν όλων των λειτουργιών που γίνεται με χειριστήρια αφής ή με έξυπνο φωνητικό έλεγχο, το “Hello ID”.

Επίσης, χάρη στο IQ. Light, την προηγμένη τεχνολογία φωτισμού,το ID.3 επικοινωνεί οπτικά με τους επιβάτες του οχήματος. Eπίσης, το σύστημα προβολής των πληροφοριών στο παρμπρίζ, head-up display η οδήγηση γίνεται ακόμη πιο ασφαλής και εύκολη!  Το νέο μοντέλο προσφέρει το σύστημα πολυμέσων, ενώ, διαθέσιμες είναι  και οι ψηφιακές υπηρεσίες We Connect Start που συνδέουν το ID.3 με το περιβάλλον του, καθιστώντας το αυτοκίνητο και το σύστημα πλοήγησης έξυπνα και ευέλικτα.

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Το νέο ID.3 μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τον ID. Charger φορτιστή, το νέο σταθμό φόρτισης στο σπίτι ή το γραφείο, από τη Volkswagen. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, οι οποίες προσφέρουν χωρητικότητα φόρτισης έως 11 kW. Εναλλακτικά, μπορούν να το  φορτίσουν σε δημόσια σημεία φόρτισης χρησιμοποιώντας το καλώδιο Mode 3 που παρέχεται ως στάνταρ.

Με την υπηρεσία We Charge, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη με περισσότερα από 150.000 σημεία δημόσιας χρέωσης

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η Volkswagen παρέχει ήδη στο ID.3 γενναιόδωρο εξοπλισμό άνεσης και ευκολίας, ως στάνταρ. Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αυτό περιλαμβάνει επίσης ατμοσφαιρικό  φωτισμό με δέκα χρώματα και περιορισμό ταχύτητας. Το Air Care Climatronic, ένα ακόμη τυπικό χαρακτηριστικό, συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό σταθερό σύστημα κλιματισμού, το οποίο ο πελάτης μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει όταν το αυτοκίνητο δεν φορτίζει από το δίκτυο τροφοδοσίας. Ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει το Emergency System και έναν κεντρικό αερόσακο, ένα νέο χαρακτηριστικό της γκάμας μοντέλων Volkswagen. Σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, αυτός ο αερόσακος μπορεί να αποτρέψει τη σύγκρουση του οδηγού και του συνοδηγού μεταξύ τους.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης το ραδιόφωνο Ready 2 Discover με δέκτη DAB + και δύο θύρες USB-C στην κεντρική κονσόλα. Η λειτουργία App Connect επιτρέπει το media streaming μέσω smartphone. Οι πελάτες του ID.3 μπορούν να ενσωματώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο φυσικό τους περιβάλλον – Apple Car Play για iOS, Android Auto για Android και Mirror Link για αντίστοιχα εξοπλισμένες συσκευές.